CWO met bloed, zweet en tranen naar punt

• 06-10-2019

Keeper Elron Evora stopte een penalty maar moest later geblesseerd het veld verlaten.

VOETBAL - Om 14.30 uur mocht CWO onder de leiding van scheidsrechter Wolf aftrappen bij FC Binnenmaas. De Vlaardingers lieten van meet af aan zien dat zij niet met lege handen naar huis wilden gaan. In derde minuut kreeg CWO via Obeida Kadri haar eerste grote kans, grote broer Taha Kadri omspeelde de rechtsback en legde de bal terug, Obeida kwam goed voor zijn man, maar zag de bal aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn gaan.

Binnenmaas, dat als promovendus met vier punten uit twee wedstrijden een uitstekende seizoenstart kent, liet na de kans van Obeida zien waarom zij al vier punten hadden. Keeper Elton Evora deed echter wat hij moest doen en hield zijn doel schoon. Beide ploegen kregen meerdere kansen, echter het eerste half uur werd er niet gescoord. In de dertigste minuut leek hier verandering in te komen. Linksback Stenio Fonseca da Cuna die al eerder een gele kaart had gekregen, gooide zich in de zestienmeter voor een bal die werd ingeschoten, hierbij kreeg hij de bal op zijn hand en dat betekende hands, een penalty en een tweede gele kaart, dus rood. Keeper Evora koos de juiste hoek en wist Binnenmaas van het scoren af te houden.

De Vlaardingers moesten met tien man verder en dat deed men ook met veel inzet en strijd. In de 36ste minuut kwam CWO op een verdiende voorsprong. Mike van der Meer opende diagonaal vanaf rechts naar Taha Kadri, onze linkerspits was lekker op dreef en passeerde op snelheid zijn verdediger en schoof de bal links langs de keeper van Binnenmaas in de hoek. CWO hield tot de rust deze voorsprong van 0-1 vast.

Na het bakkie thee kwam Binnenmaas beter uit de kleedkamer en werd CWO behoorlijk onder druk gezet. Met veel kunst en vliegwerk wist CWO de nul te houden. In 49ste minuut werd het zelfs 0-2. Rick van de Struis nam in de zestienmeter de bal goed aan en kon via de binnenkant van de paal scoren. Binnenmaas zette nog meer druk en werd uiteindelijk beloond in de 53ste minuut. Na een aanval vanaf links werd de bal onhoudbaar achter Evora geschoten. In de 65ste minuut was het weer raak voor Binnenmaas dat vanuit een corner scoorde: 2-2.

Beide ploegen gaven de moed niet op en kregen nog wat kansen. In de 70ste minuut kon Binnenmaas via de counter op keeper Evora afgaan, deze gooide zich moedig voor de bal en stopte deze aanval met gevaar voor eigen leven. Helaas raakte Evora met zijn reddingsactie geblesseerd. Hij werd vervangen door  Ian Slagboom. Een paar minuten later was het wederom pech voor CWO. Steve Heijmans werd stevig getackeld en kon niet meer verder, hij werd vervangen door Thurston Brasdorp.

In de 80ste minuut leek CWO met lege handen naar huis te gaan. Terwijl Rick van der Struijs geblesseerd op de grond lag en CWO Binnenmaas vroeg de bal uit te schoppen, wilde Binnenmaas doorgaan met voetballen en dat deden zij dan ook. De CWO-verdediging was even afgeleid en vergat de dekking. Vanaf rechts werd er voorgezet en de spits van Binnenmaas wist Ian voor het eerst te passeren. CWO bleef knokken en werd in minuut 84 beloond voor haar werklust. Taha werd in de zestienmeter gevloerd en Mike van der Meer liet zien hoe je een penalty moet nemen. Zo stond het weer gelijk, 3-3.

CWO was nog niet uitgejuicht en de bal lag alweer in het netje. Binnenmaas wist via een snelle aanval op 4-3 voorsprong te komen. De Vlaardingers gaven de moed niet op en Taha gaf vanaf links de bal voor en bij de tweede paal kon Thurston Brasdorp de 4-4 binnen schieten. De laatste minuten bleef het nog spannend, maar gescoord werd er niet meer. CWO kreeg loon naar werken en liet zien ook met tien man goed te kunnen voetballen.