CWO met moeite langs SV Charlois

• Cees-Jan van Heijzen
  • 04-10-2021

fotografie: Klaas Bloem

VOETBAL - Je hebt van die dagen dat het niet wil lukken, zaterdag was het voor CWO zo een dag. Lag het aan het kunstgras, de tegenstander, het weer, de vele blessures, de scheidsrechter of de vorm van de dag. Ik heb geen verstand van voetbal, dus zou het niet weten.

Wat ik vandaag wel zag was een CWO dat verzorgd probeerde te voetballen, maar het laatste stationnetje vaak net niet wist te vinden. Gelukkig weten ze bij CWO dat je met inzet en knokken tot het einde de punten ook kan pakken. SV Charlois wist het met eenzelfde inzet, jong enthousiasme en opportunistisch voetbal het deze middag lang spannend te houden. De eerste helft was het CWO dat het betere van het veldspel had, maar moeite had de zestien in te komen. SV Charlois wist de Vlaardingse spitsen steeds af te troeven, waardoor de kansen in de eerste helft spaarzaam waren. En als het dan niet met tikkie-takkie voetbal lukt dan maar met een knal van afstand dacht de goed spelende linksback Char Pires. Na 25 minuten nam Char van een metertje of 22 vanaf links de bal op zijn pantoffel. De harde zwabberbal kwam met een mooie stuit links van de keeper en deze wist de bal niet te keren 0-1 voor CWO. Van deze meevaller konden de blauw-witten niet lang genieten, want na vijf minuten kwam Charlois verdiend op 1-1. Vanaf links was het de ijverige en behendige linkerspits David dos Santos Ferreira die de bal straks voorlangs gaf en Nayron Mathilda wist te vinden, deze kon de bal eenvoudig binnentrappen. 1-1 was op dat moment een terechte stand en tevens de ruststand.

Na het bakkie thee hoopten de vele aanwezige CWO-supporters op wat meer amusement, maar wat CWO ook probeerde, de kansen waren schaars vandaag. Ta'ha was nog een keer dichtbij na een goede combinatie met Rick van der Struis, maar de keeper van Charlois was dit keer op zijn hoede en verwerkte de bal tot corner. CWO wisselde de altijd hardwerkende Rick Pleijsier voor Jeroen van der Swaluw, Chris Martins Da Silva voor de geblesseerde Oualid Tarifit en ook Jurgylio Limon mocht als vervanger van Obeida Kadri nog wat meters maken. Het bleef tot op de laatste minuut spannend en beide ploegen kregen een paar halve kansen, maar het zag er naar uit dat CWO haar eerste puntverlies zou lijden vandaag. Rick van der Struis dacht daar toch anders over. Hij zat zeker niet lekker in de wedstrijd, maar wist als een echte spits zijn moment te pakken. Hij wist zich in de drukte rond de zestienmeter vrij te spelen door twee verdedigers 't bos in te sturen en met een droge schuiver de bal rechts van de keeper van Charlois in het doel te schieten. 1-2 in de laatste minuut, een beetje gestolen, maar altijd lekker.