CWO onderuit tegen DCV

• Ben van Dijk
  • 22-09-2019
VOETBAL - In de eerste competitiewedstrijd was kampioenskandidaat DCV te sterk voor CWO. Hoewel CWO bij vlagen goed voetbal speelde was de overwinning voor DCV verdiend.

Al na zeven minuten kwam CWO achter toen een aanvaller van DCV na een verdedigingsfout vrij kon inschieten: 0-1. Zes minuten later kreeg DCV opnieuw een kans maar de voorzet kon net niet ingetikt worden. In de 21e minuut was er de eerste kans voor CWO. Een vrije trap werd goed ingekopt maar de keeper redde prima. Twee minuten later probeerde Mike van der Meer het vanaf 18 meter maar zijn schot ging net over het doel. Even later was het aan de andere kant  keeper Elton Evera die uitstekend redde bij een schot vanaf de rand van het strafschopgebied.

In de tweede helft zakte het niveau van het voetbal van CWO ver terug terwijl DCV bleef aanvallen. Toch kreeg CWO ook nu een paar kansen. In de 53e minuut schoot Rick van der Struis een voorzet van Jurgylio Limon net naast het doel. In de 68e minuut pakte Jurgylio Limon de bal af van een verdediger van DCV en gaf deze uitstekend voor het doel. Rick van der Struis raakte de bal echter net niet en DCV kon counteren. Bij deze goed uitgespeeld counter kon een aanvaller van DCV de bal vrij in tikken: 0-2. Hierna kon CWO niet veel meer uitrichten. In de 81e minuut werd een grotere achterstand nog voorkomen nadat een aanvaller van DCV de bal hard op de paal schoot werd de rebound nog door een verdediger van CWO van de lijn gehaald.