CWO pikt puntje bij Strijen

14-10-2018 Sport Klaas Bloem

VOETBAL - Het was prima voetbalweer gisteren, er lag een mooie grasmat en met Strijen een tegenstander, die ook nog niet haar beste vorm had laten zien. Kortom, CWO had drie mooie punten kunnen pakken. Zou CWO het nu eindelijk lukken om van die akelige nul punten af te komen? Al snel na het beginsignaal wisten de meegereisde supporters dat het ook nu weer een lastige middag ging worden. Strijen liet meer strijdlust zien en was qua veldspel de betere van de twee ploegen. Echter Daniel van der Knijff liet vandaag zien dat hij uit het juiste hout is gesneden en zorgde ervoor dat de spaarzame kansen van onze gastheren niet tot een score leidden. De 0 tegen 0 was dan ook een ruststand waar CWO blij mee mocht zijn.

Na het bakkie thee was het wederom Strijen dat het spel bepaalde. De blauw-witte helden moesten alle zeilen bij zetten om Strijen van het scoren te houden. Gelukkig waren de spitsen van Strijen slordig in de afronding en was Daniel scherp in zijn doel. CWO kwam goed weg toen de goed fluitende scheidsrechter Post Strijen in de 52ste minuut na een stevige tackel in de zestienmeter van Sydney Kloos op de linksbuiten geen penalty gaf.

Na zestig minuten kroop CWO via Obeida Kadri voor het eerst uit haar schulp. Een schot vanaf de rand zestien werd echter simpel gepakt door de keeper van Strijen. Strijen bleef de betere ploeg maar wist de vele kansen niet benutten. Vanaf de tribune werd door de voetbalkenners al gezegd dat als je zelf niet scoort, de tegenstander dat dan wel zou doen. Trainer Raphael Andrade moest ingrijpen en bracht Toby Fasanya voor Gio Boaventura en Sven Goedendorp kwam er in voor de moegestreden Rick van Haren. Deze wissels brachten CWO iets meer stootkracht, wat leidde tot twee goede kansen, Danny Koetsier raakte de lat en Arij van Bree schoot na een goede aanval net naast. De derde goede kans in de 88ste minuut bezorgde CWO zelfs de 0-1 voorsprong. Obeida Kadri, die na de wissels achter de spitsen ging spelen, werd bediend door Toby van rechts en schoot vanaf de rand zestienmeter laag rechts van de keeper binnen. De vreugde aan CWO-kant was groot, maar van korte duur. In minuut 89 was het alweer gelijk. Een vrije trap vanaf de rand zestienmeter werd onhoudbaar hard in de linker kruising geschoten. Hierna was de wedstrijd gespeeld en konden beide ploegen met een ontevreden gevoel de douches opzoeken.

Dinsdagavond 16 oktober speelt CWO om 20.00 uur thuis tegen SVV(zon) om de RD-cup.

Zaterdag 20 oktober speelt CWO om 17.00 uur thuis tegen Kethel Spaland, een echte zes punten pot tegen de Schiedamse buren.

Gerelateerd