CWO ruim langs SSS

• Ben van Dijk
  • 09-12-2018
VOETBAL - CWO heeft met een overwinning tegen SSS gisteren afstand genomen van de onderste twee plaatsen en de jacht op de middenmoot geopend.
In de eerste twintig minuten kwam SSS nauwelijks over de middellijn. De voorsprong voor CWO was daarom dik verdiend. In de derde minuut al kreeg CWO een vrije trap even buiten het zestienmetergebied. Mike van der Meer schoot  hard in maar de keeper van SSS kon de bal weg stompen. In de 13e minuut was het raak. Uitblinker Gio Santos Boaventure ging goed door op de linkerkant, werd gehinderd door een verdediger maar kon liggend op de grond toch inschieten 0-1. Zeven minuten later werd de voorsprong verdubbeld, Arij van Bree schoot hard in maar raakte de paal de rebound was voor Igor Markovic die de keeper kansloos liet 0-2. Hierna nam CWO wat gas terug en kwam SSS meer in de wedstrijd.  In de 23e minuut had het ook de kans op de aansluitingstreffer maar het duurde te lang voordat er geschoten werd en de bal kon door de verdediging van CWO weggewerkt worden. In de 31e minuut gaf Jimmy Onderdelinden een goede pass op Danny Koetsier die uithaalde, maar de bal ging via de bovenkant van de lat over het doel.

Na de rust begon SSS heel fel aan de tweede helft, op zoek naar een doelpunt. Het was echter CWO dat in 54e minuut de wedstrijd definitief naar zich toe trok. Igor Markovic gaf een goede pass op Danny Koetsier die de bal langs de keeper van SSS tikte: 0-3. In de 72e minuut was Jimmy Onderdelinden nog dichtbij een doelpunt maar zijn schot vlak voor het doel ging over. Een minuut later leek SSS toch te scoren, de bal werd onhoudbaar ingeschoten maar kwam via de binnenkant van de paal alsnog in de handen van keeper Daniël van der Knijff. De overwinning van CWO kwam daarna verder niet meer in gevaar. Om aansluiting met de middenmoot te krijgen zal CWO ook aanstaande zaterdag thuis tegen Spirit een goed resultaat moeten behalen.