CWO sluit seizoen winnend af

• 15-05-2016

VOETBAL - Met een overwinning tegen Soccer Boys heeft CWO gisteren het seizoen goed afgesloten en eindigde de ploeg evenals vorig jaar op de zesde plaats in de eindstand.

CWO nam direct het initiatief in de wedstrijd en Soccer Boys liet geen moment zien dat het nog streed om niet in de nacompetitie voor degradatie te komen. Veel kansen ontstonden er echter niet. Toch kwam Soccer Boys geheel tegen de verhouding in op voorsprong. Na dertig minuten bij een van de spaarzame aanvallen van Soccer Boys werd de bal hoog in het strafschopgebied voorgegeven. Tot verbazing van iedereen verdween de bal zonder dat hij aangeraakt werd in het doel: 0-1.

Erg lang duurde de voorsprong niet want zeven minuten later kreeg Romeo da Silva de bal aan de linkerkant, hij speelde knap twee verdedigers uit en gaf de bal vanaf de achterlijn aan de meegelopen Farid Ait- Moumad die hard inschoot: 1-1.

Tweede helft

Ook in de tweede helft was CWO de betere ploeg. Het duurde echter tot de 66e minuut voordat er weer gescoord werd. Dwy Kampe gaf een diepe bal in het strafschopgebied, Ippy Kizilay kopte de bal over de uitlopende keeper in het doel: 2-1. Vier minuten later was het opnieuw raak. CWO kreeg een corner aan de linkerkant en deze keer was het Dwy Kampe die scoorde: 3-1.

Het leek een gespeelde wedstrijd maar het laatste kwartier werd toch nog spannend. Yordi Molendijk kreeg zijn tweede gele kaart en moest vertrekken. Soccer Boys zette daarop wat meer druk. In de 79e minuut was het raak door een fout in de verdediging. Angelo Spanjaart moest buiten het strafschopgebied redding brengen maar de bal bleef in bezit van Soccer Boys en kon in het doel geschoten worden 3-2. Soccer Boys probeerde nog wel druk te zetten maar de verdediging van CWO hield goed stand.