CWO sluit seizoenshelft positief af tegen Spirit

• Ben van Dijk
  • 16-12-2018

Fotografie: Klaas Bloem

VOETBAL - CWO heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop verdiend gewonnen van Spirit. CWO herstelde zich knap na een vroege achterstand en trok de overwinning naar zich toe.

In de beginfase van de wedstrijd leek CWO overlopen te worden door Spirit. Spirit had het initiatief en de wedstrijd speelde zich af op de helft van CWO, zonder echt grote kansen. In de 13e minuut maakte een verdediger van CWO een overtreding in het strafschop gebied en de bal ging op de stip. Keeper Daniël van der Knijff zat wel dicht bij de bal maar was kansloos 0-1. Het leek daarmee een gemakkelijke middag te worden voor Spirit, maar het tegendeel was waar.

Na dit vroege doelpunt ging CWO beter voetballen en er ontstond een leuke wedstrijd. In de 20e minuut kreeg Rick van Haren al de kans op de gelijkmaker,maar zijn schot was echter veel te zacht en geen probleem voor de keeper. Zeven minuten later was er opnieuw een kansrijke situatie. Er ontstond een scrimmage na een corner voor CWO. De bal kon van de lijn worden gehaald en werd weggewerkt. In de 43e minuut was het toch raak. Opnieuw werd een hoekschop voor CWO goed voor het doel gegeven. Er ontstond opnieuw een scrimmage voor het doel van Spirit en deze keer kwam de bal voor de voeten van Laurens Cruz die de bal inschoot: 1-1.

In de tweede helft was het éénrichtingverkeer naar het doel van Spirit. CWO kreeg ook steeds meer kansen. In de 53e minuut kon Igor Markovic net niet bij een voorzet van Jimmy Onderdelinden. Even later was het Rick van Haren die van dichtbij over het doel schoot. Weer even later ging Gio Santos Baventure goed door nadat een verdediger hem probeerde af te stoppen. Zijn voorzet was echter net te hard. In de 71e minuut was het eindelijk raak bij een aanval van CWO zag Danny Koetsier, Igor Markovic vrij staan en die schoot goed in: 2-1. Ook hierna ontstonden nog wat mogelijkheden voor CWO maar kwam het niet tot een doelpunt. Spirit kwam er slechts sporadisch uit zonder echt gevaarlijk te worden. De overwinning voor CWO was daarom dik verdiend.

De volgende wedstrijd is na de winterstop op 19 januari thuis tegen Vitesse Delft.