CWO verliest tegen Zuidland

• Ben van Dijk
  • 11-02-2018
VOETBAL - Opnieuw is CWO dit weekend tegen een nederlaag aangelopen en heeft het nog geen punt gepakt na de winterstop. Omdat uitwijken naar kunstgras verplicht is door de KNVB moest de wedstrijd op het achter de kantine gelegen veld 3 worden afgewerkt.

CWO begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg al na 30 seconden de eerste grote kans, nadat Colin Pleijsier de bal prima voorgaf maar de inzet werd recht op de keeper geschoten, die de bal tot corner verwerkte. Vijf minuten later was het wel raak. Een vrije trap voor CWO aan de rechterkant van het strafschopgebied werd door Arij van Bree voor het doel gegeven en de meegekomen Laurens Cruz rondde perfect af 1-0. Tien minuten later was het Lauren Cruz die de bal die de bal voor gaf aan Arij van Bree maar zijn schot ging hoog over het doel. In de 16e minuut werd de stand weer gelijk getrokken. Een lange bal ging over de verdediging van CWO, doelman Yordi Godijn kwam ver uit zijn doel en was eerder bij de bal dan de aanvaller van Zuidland. Hij schoot de bal echter tegen hem aan en daarna kon deze de bal in het lege doel schieten 1-1. In de 33e minuut kwam Zuidland zelfs op voorsprong na een fout in de verdediging kon Yordi Godijn gemakkelijk gepasseerd worden 1-2. Even later speelde Gio Boaventure zichzelf in uitstekende positie. Zijn schot kon echter nog net door de keeper tot corner worden verwerkt. Zo werd er met de stand van 1-2 gerust.

Na de pauze was het opnieuw CWO dat nu gesteund door de wind Zuidland onder druk zette en daarbij een aantal keren heel dicht bij een doelpunt was. Zuidland beperkte zich door af en toe te counteren echter zonder echt gevaarlijk te worden. Ook CWO kon niet echt heel gevaarlijk worden.
Een verademing was in deze wedstrijd was scheidrechter Marcel van Ekelenburg die uitstekend floot en de wedstrijd zonder gele kaarten beëindigde.
Zaterdag wacht voor CWO een nieuwe moeilijke klus uit tegen Strijen.