CWO wint streekderby

• 31-01-2017
VOETBAL - In de tweede wedstrijd dit seizoen tussen CWO en Kethel Spaland afgelopen weekend werd het eigenlijk echt spannend. Vanaf de eerste minuut liet CWO zien veel sterker te zijn dan Kethel Spaland, dat er in de eerste helft nauwelijks aan te pas kwam.

Al in de beginfase kreeg CWO wat kansen. In de 9e minuut een schot van Talha Koc dat door de keeper kon worden gepakt. In de 11e minuut een verre ingooi van Laurens Cruz naar Romeo da Silva die uit de draai inschoot. Ook hier kon de keeper van Kethel Spaland ingrijpen. In de 15e minuut was het raak:een vrije trap op rechts net buiten het strafschopgebied werd perfect genomen door Arij van Bree en Laurens Cruz kopte de bal in de kruising 0-1. Tegen het einde van de eerste helft leek CWO de voorsprong te kunnen verdubbelen toen Talha Koc in het strafschopgebied bij de achterlijn twee verdedigers passeerde. Zijn voorzet kon echter nog net weggewerkt worden.

Na de pauze ging Kethel Spaland direct in de aanval opzoek naar de gelijkmaker. De aanval werd afgeslagen en de bal werd direct diep gegeven naar Colin Pleijsier die achter zijn man vandaan kwam. Alleen voor de keeper schoot hij onhoudbaar in: 0-2.

Kethel Spaland probeerde toch de aansluiting te krijgen en kwam regelmatig dreigend voor het doel van Angelo Spanjaart. Toch was het CWO dat in eerste instantie de beste kansen kreeg. In de 57e minuut opnieuw met een diepe bal op Colin Pleijsier. Ditmaal was de verdediger snel genoeg en kon de bal tot corner verwerkt worden.

In de 73e minuut kreeg CWO op links even buiten het zestienmetergebied een vrije trap. Igor Markovic schoot de bal echter net over de kruising. Een minuut later was het bijna raak aan de andere kant toen een schot op het doel van Angelo Spanjaart via de binnenkant van de paal weer het veld in kwam en weggewerkt kon worden. In de extra tijd moest Angelo Spanjaart nog een keer redding brengen deze keer met de voet. Kethel Spaland kreeg hierdoor het doelpunt niet dat het eigenlijk wel verdiende.

Zaterdag speelt CWO opnieuw een streekderby, thuis tegen VDL uit Maassluis.