CWO wint Waterwegderby van Kethel Spaland

• 11-11-2018
VOETBAL - Een volle tribune, een prima veld en een uitstekende sfeer zorgden voor een ambiance die hoort bij een echte derby. De belangen voor beide teams die voorafgaand aan deze wedstrijd nog geen drie punter konden bijschrijven waren dan ook groot. De wedstrijd bleef tot de laatste seconde spannend met uiteindelijk CWO als de verdiende winnaar.

In de beginfase werd wat afwachtend door beide teams gespeeld. Toch was het CWO dat al na tien minuten op voorsprong kwam. Een uitstekende pass op Danny Koetsier zorgde er voor dat hij alleen voor de keeper kwam. Hij was echter niet zelfzuchtig en zag dat Igor Markovic helemaal vrij stond. Deze kon eenvoudig scoren. CWO had hierna nog enkele mogelijkheden, een schot van Obeida Kadri werd goed gestopt door de keeper van Kethel Spaland en een schot van Mike van der Meeer ging net over het doel. In de twintigste minuut werd het onverwacht gelijk. Nadat een verdediger van CWO de bal te lang bij zich hield en deze onnodig verspeelde, kon de verdediging van CWO gemakkelijk uitgespeeld worden en was Daniël van der Knijff kansloos 1-1.

Hierna was CWO de grip op de wedstrijd even kwijt en kreeg Kethel Spaland in de 34ste minuut een enorme kans op de voorsprong. Een aanvaller van Kethel Spaland kon aan de rechterkant vlak voor het doel alleen voor Daniël van der Knijff komen en schoot hard in de korte hoek. De bal ging echter via de voet van de keeper en de binnenkant van de paal weer het veld in. Een paar minuten later kreeg Danny Koetsier nog een mogelijkheid aan de andere kant maar de hoek was te moeilijk en de bal kon weggewerkt worden.

Na de rust was de controle van de wedstrijd weer terug bij CWO. In de 59ste minuut was CWO al heel dicht bij de voorsprong. Tobi Fasanya kreeg een schietkans even buiten de zestien meter maar zag zijn schot via de kruising over het doel gaan. In de 77ste minuut kreeg Kethel Spaland een vrije trap op zo'n twintig meter, recht voor het doel van CWO. De bal werd hard ingeschoten maar ging via de muur over de achterlijn. In de tachtigste minuut was het invaller Gio Santos Boaventure die CWO op voorsprong zette. Hij veroverde even over de middellijn de bal, ging langs drie verdedigers en haalde alleen voor de keeper onhoudbaar uit 2-1. Drie minuten later had Igor Markovic nog een mogelijkheid maar zijn schot ging net over het doel van Kethel Spaland. In de 91ste minuut was er opnieuw een vrije trap voor het doel van CWO, de bal werd over de muur van CWO geschoten maar was geen probleem voor Daniël van der Knijff.

Zaterdag speelt CWO de uitwedstrijd tegen Hellevoetsluis. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur.