Dames en Heren Pollux houden spanning erin

• Feike Cats
  • 15-11-2015

HOCKEY - De nummer drie van de eerste klasse was de laatste tegenstander die Pollux nog niet had getroffen. Cartouche had thuis nog niet verloren en Pollux uit nog niet gewonnen. Bepaald geen gunstige vooruitzichten. Binnen 3 minuten was het al 1-0 en moest Pollux in de achtervolging. In de eerste helft waren de Vlaardingse kansen spaarzaam en verzuimde Cartouche de score op te voeren. Na de rust kwam Pollux beter in het spel en werd de wedstrijd gelijkwaardiger. Toch was het opnieuw Cartouche dat scoorde. Keepster Daphne Huijgens redde nog een strafbal, maar moest toch een derde treffer toestaan. Aangezien ook Spirit, DSHC en Gouda verloren blijft het ongemeen spannend rond de tweede degradatieplaats.

Heren

Heren 1 mocht tegen Leonidas aantreden voor een regelrechte topper in de eerste klasse. In de tiende minuut was het de thuisploeg die uit een strafcorner de score opende. Pollux maakte vervolgens verdiend gelijk door Benno Leemans, waarna opnieuw een strafcorner en een velddoelpunt de stand op 3-1 brachten. Nog voor de rust was het aanvoerder Robbert Zevenbergen die een strafbal hard binnenschoot. Na rust leek Leonidas de wedstrijd te beslissen na de vierde treffer, maar niks was minder waar. Pollux gaf gas bij en zette de thuisploeg onder druk. Opnieuw een strafbal van Robbert Zevenbergen bracht de spanning terug en twee minuten later was het 4-4 door Perry van Stek. Pollux rook zijn kansen en scoorde via dezelfde van Stek de 4-5. Althans daar leek het op, maar de scheidsrechter besliste uitslaan. Hoe zuur is het dan als je 2 minuten voor tijd na een slordigheid in de verdediging zelfs het gelijke spel uit handen geeft? In ieder geval een leerzame middag met Pollux als betere, maar ook verliezende ploeg.