Dames en heren SC Twist laten het afweten

• 08-03-2016

HANDBAL - De handbaldames van S.C. Twist speelden afgelopen weekend tegen Goodflooring-HMC uit Raamsdonkveer. Voor beide teams stond er niets meer op het spel. De Vlaardingse handbaldames begonnen zwak aan de wedstrijd en binnen de kortste keren stonden zij op een 0-6 achterstand. Aanvallend wilde het niet lukken en pas na 10 minuten scoorde de ploeg van SC Twist pas het eerste doelpunt. Vanaf dat moment leek het iets beter te gaan, er werd enkele malen achtereen gescoord, en Twist kwam op 6 -10. De verdediging van SC Twist kreeg echter maar geen vat op de opbouwspeelsters van HMC en weer werden zij op een grotere achterstand gezet. De rust werd bereikt met een 9 – 18 achterstand.

Tweede helft

Ook de tweede helft kwamen de handbaldames van Twist te slap uit de kleedkamer. HMC maakte hier dankbaar gebruik van en liep verder uit. Nog één keer zetten de dames van SC Twist aan, maar aanvallend werden er teveel kansen gemist waarna er steeds geforceerder werd geschoten. Met snelle tegenaanvallen bleef HMC wel gemakkelijk scoren. Langzamerhand gooiden de dames van Twist de handdoek in de ring en kreeg de opbouw van HMC alle ruimte om de verdediging van Twist uit te spelen en werd er een kansloze nederlaag geleden. De eindstand werd 18 – 34 in het voordeel van Goodflooring-HMC

Handbalheren Twist leiden onnodige nederlaag

De handbalheren van S.C. Twist speelden hetzelfde weekend tegen het Brabantse HV Dongen. Voor de heren van Twist staat er niets meer op het spel maar HV Dongen had nog 2 punten nodig om definitief uit de gevarenzone te komen. De Vlaardingse heren begonnen redelijk aan de wedstrijd en namen een kleine voorsprong. De heren van Dongen waren echter feller in de duels en namen langzaam het initiatief over. Het afstandsschot van Twist, normaal een van de sterkere wapens, liep helemaal niet doordat de keeper van Dongen hier goed zicht op had. De rust werd bereikt met een 11–13 achterstand voor de heren van Twist.

In de tweede helft eenzelfde beeld waarin beide teams weinig voor elkaar onderdeden. De handbalheren van Twist gingen in het tweede gedeelte steeds meer vrije kansen gingen missen. HV Dongen maakte hier gretig gebruik van door met snelle tegenaanvallen wel te scoren en zij konden uitlopen naar een 15–20 voorsprong. De heren van SC Twist zetten nog een keer aan en kwamen iets dichterbij, maar door het blijven missen van vrije kansen kon de achterstand niet meer worden ingelopen. De Vlaardingers leden daardoor een onnodige nederlaag: 21 – 24.