De volle buit voor selecties VFC

• 04-10-2020
VOETBAL – Een goed weekend voor de Kwekkers. Zowel de zaterdag- als de zondagselectie wist voor het derde weekend op rij de volle winst binnen te slepen. VFC (za) 2 wist op bezoek bij Maense 2 met 3-7 te winnen. VFC (za) wist op het eigen sportcomplex Leonidas (za) met 2-1 te verslaan. VFC (zo) 2 heeft de op bezoek bij Charlois met 1-7 gewonnen en VFC (zo) sloot het weekend af met een 0-8 winst op bezoek bij XerxesDZB. Zowel de zaterdag als de zondag selectie hebben zodoende de volle winst binnen gesleept.

VFC zaterdag:

Het gepromoveerde VFC (za) 2 wist een spannende wedstrijd uiteindelijk overtuigend naar zich toe te trekken 3-7 (1-2). VFC (za) 2 heeft een aantal grote kansen totdat in de 25e minuut dan eindelijk de score wordt geopend. De Ligt schiet van grote afstand de 0-1 binnen. In de 33e minuut is het van Rij die de score verdubbelt. Maense 2 is echter niet van slag en schiet nog geen minuut later de 1-2 tegen de touwen.

Direct na rust is het opnieuw Maense 2 dat weet te scoren en de score weer gelijktrekt. Vanaf de 60e minuut begint de doelpuntenmachine pas echt te draaien. In minuut 60 schiet Van Rij de 2-3 binnen, in minuut 63 scoort Jarno Noordhoek met een omhaal, in minuut 65 scoort Maense de 3-4 en in minuut 66 scoort Gieles de 3-5. In de 72e minuut wordt een rollertje van De Ligt door de Maense doelman gepromoveerd tot de 3-6. Het slotakkoord en het mooiste doelpunt van de middag komt in minuut 85 op naam van Jarno Noordhoek. Met een prachtig schot van grote afstand schiet hij de 3-7 einduitslag op het scoreformulier.

VFC (za) 1 speelde de 2e competitie wedstrijd van het seizoen thuis tegen Leonidas (za). Op een verlaten sportpark was het lange tijd spannend. Voor rust diverse kansen maar beide teams kwamen niet tot scoren. In de 48e minuut is het dan eindelijk raak. Bokx haalt vanaf 16 meter vernietigend uit en tekent voor de 1-0. In de 62e minuut is het opnieuw raak en wordt de score verdubbeld. Een voorzet van Kouwenberg wordt door Netten binnen gekopt. In de 63e minuut doet Leonidas (za) direct iets terug, maar verder dan 2-1 komt het niet.

VFC zondag:

VFC (zo) 2 heeft op bezoek bij Charlois 2 de drie punten meegenomen. De zondag kwekkers haalde met maar liefst 1-7 flink uit. Bellezghari (2x), van Leeuwen, de Windt, Gallong, Maaten en Saleh wisten te scoren voor de bezoekers.

Tenslotte slaagt VFC (zo) 1 er zondagmiddag ook in drie punten over te houden aan de competitiewedstrijd tegen XerxesDZB. De ploeg van hoofdtrainer Jesper Gudde won in Rotterdam met maar liefst 0-8. In de 27e minuut is het Tim Gudde die uit een afgeslagen corner vanaf 20 meter op fraaie wijze weet binnen te schieten. De 0-1 betekent tevens de ruststand.

Zeventien seconden na de thee is het opnieuw raak. Siegersma schiet met een strak schot van buiten de 16 meter de 2-0 tegen de touwen. In de 49e minuut is het de Bruijn die uit een vrije trap de 0-3 binnen schiet. In de 52e minuut is het opnieuw raak, Siegersma schiet binnen na goed voorbereidend werk van Van der Slot. Siegersma maakt vervolgens zijn hattrick compleet in minuut 55. In de 68e minuut is het Jongejan die de 0-6 binnen schiet en een minuut later staat de 0-7 al op het scorebord dankzij Huis in 't Veld. In de 80e minuut is het opnieuw raak, Jongenjan stuurt Goedendorp diep, die voor geeft op Huis in t Veld, 0-8.