Degelijke overwinning voor Twist-dames

• 28-11-2016
HANDBAL - De handbalsters van S.C. Twist speelden een uitwedstrijd tegen HV Schipluiden. Beide teams kennen weinig geheimen voor elkaar omdat Schipluiden gecoacht en getraind wordt door Rob Mooy, die jarenlang de Vlaardingse dames onder zijn hoede had, terwijl Bouke Troost eerder ook Schipluiden heeft begeleid.

De teams begonnen gespannen aan de wedstrijd wat resulteerde in veel afspeelfouten. Schipluiden had het eerste de zenuwen onder bedwang en scoorde het eerste doelpunt, waarna Twist weer snel langszij kwam door enkele fraaie afstandsschoten. De verdediging van S.C. Twist was erg afwachtend waardoor de wedstrijd tot 3 -4 gelijk op bleef gaan. Trainer-coach Bouke Troost gaf opdracht om over te gaan op een 5-1 verdediging wat direct resultaat opleverde. De aanval van Schipluiden had geen antwoord op deze verdediging en kon alleen nog maar van grote afstand schieten , waarna S.C. Twist snel omschakelde naar de aanval. Bij de rust had S.C. Twist al een 5 – 14 voorsprong.

Aan het begin van de tweede helft verslapte de concentratie van de Vlaardingse verdediging iets waardoor Schipluiden enkele keren kon scoren en iets dichterbij kwam. S.C. Twist begreep dat zij weer iets agressiever moesten gaan spelen en namen opnieuw het initiatief. Zonder groots te spelen behaalde S.C. Twist een verdiende overwinning met 15 – 27. Volgende week spelen de handbaldames van S.C. Twist weer een thuiswedstrijd tegen WPK/Westlandia uit Naaldwijk . Aanvang 13.25 uur in de Sporthal Westwijk.