Deltasport stunt in KNVB-beker

• Esther Hulspas
  • 24-09-2014

VOETBAL - Voetbalvereniging Deltasport heeft voor een daverende verrassing gezorgd in het KNVB-bekertoernooi. De eerste klasser won dinsdagavond in Vlaardingen met 2-1 van eredivisionist Willem II. Deltasport heeft zich met de zege geplaatst voor de derde ronde van het bekertoernooi.

Ruim 1100 toeschouwers waren op dinsdag 23 september getuige van de bekerwedstrijd Deltasport tegen Willem II. Deltasport kreeg in de eerste helft een vrije trap rand 16-meter gebied genomen door Levi Marengo welke buiten bereik van keeper Lamprou op de paal belandde. Vervolgens was de thuisclub opnieuw gevaarlijk door middel van een kopbal van Redouan Boulfafal die via een verdediger tot cornerbal verwerkt werd. De Tilburgers stelden hier niet veel tegenover.

Uiteindelijk was het in de 34e minuut wel raak, ditmaal kopte de spits van Deltasport de bal tegendraads achter de keeper van Willem II…..1-0. Vlak na de rust kreeg de eredivisieclub al snel een penalty mee die tot opluchting van de Vlaardingers hoog over geschoten werd.

Toch werd het in de 54e minuut door Ben Sahar 1-1.  Waar iedereen verwachtte dat Willem II door zou drukken, hield Deltasport toch stand. Er werd al rekening gehouden met een verlenging maar het was in de 93e minuut verdediger Leon Krznaric die de winnende 2-1 binnenschoot waardoor Deltasport zeer verrassend de derde ronde heeft gehaald !!