Dirk de Romph benoemd tot erelid van VFC

20-11-2018 Sport Redactie

VOETBAL - Tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van VFC op 19 november heeft het bestuur van VFC Dirk de Romph benoemd tot erelid van VFC. Dirk kreeg de oorkonde door voorzitter Bill Savonije overhandigd.

Dirk de Romph is lid geworden van VFC op 1 januari 1966 en hij is dan ook al 52 jaar bij de vereniging. Zijn vader was toentertijd al actief binnen de club. Dirk begon in de pupillen en heeft alle jeugdelftallen doorlopen. Eerlijk is eerlijk, van zijn voetbalkwaliteiten moest hij het niet hebben. Dirk was geen grootse speler, maar wel altijd present en in de lagere elftallen was hij een goede verdediger. Al snel voelde hij zich meer dan gemiddeld betrokken bij de vereniging en werd hij vrijwilliger bij de jeugd. Hij bekleedde toen al diverse vrijwilligersfuncties binnen de club. Van jeugdleider, trainer tot uiteindelijk scheidsrechter.

Toen Dirk stopte met voetballen vervolgde hij zijn VFC-carriere als niet onverdienstelijk scheidsrechter en heeft dat vele jaren op niveau volgehouden. Ook nam hij zitting in de jeugdcommissie van VFC. Daar werd hij wedstrijdsecretaris en contactpersoon met de KNVB. Al heel snel was hij het aanspreekpunt bij de KNVB voor VFC en reed hij wekelijks voor allerlei zaken naar Rotterdam. Door de jaren heen heeft hij een enorme schat aan ervaring en kennis opgedaan. Een wandelende amateurvoetbalencyclopedie. Dirk was van bijna alles op de hoogte op het gebied van wedstrijd- en strafzaken en alle andere belangrijke dingen binnen de voetbalsport.Ook het G-voetbal binnen VFC trok de aandacht van Dirk. Dit leidde later ook tot zijn bestuurslidmaatschap  van het G-voetbal binnen de KNVB, waar hij de laatste 20 jaar al zeer actief een rol in speelt.

Binnen VFC is Dirk, naast de vele jeugdactiviteiten, ook al velen jaren (hoofd)bestuurslid. Alle zaken rondom het veldvoetbal verzorgt hij. Regelt wedstrijden, stelt de tijden vast en blijft natuurlijk contactpersoon voor VFC met de KNVB.Dit geheel overziend kunnen ze bij VFC niet anders concluderen dat het een prachtige lijst is waar ze met zijn allen enorm trots op mogen zijn. Dirk is een man die als stille kracht op de achtergrond enorme bergen met werk heeft verzet en nog steeds verzet. Een voorbeeldfunctie voor vrijwilligers. Hij is voor VFC een onmisbare schakel in de organisatie en om die reden benoemd tot Erelid van VFC.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date