Doek valt voor Victoria'04

• Arie Noordhoek
  • 14-05-2017
VOETBAL - Ondanks goede resultaten in de derde periode is het doek gevallen voor Victoria’04. De Vlaardingers degraderen naar de vierde klasse. Vooraf was duidelijk, dat een overwinning op Zestienhoven niet voldoende was, indien Leonidas geen puntenverlies zou oplopen. Leonidas won bij het gedegradeerde Lombardijen met 0-2 en dat betekende dat de druiven zeer zuur smaakten voor Victoria’04.

Zestienhoven wist zich al weken in veilige haven en vervulde de sportieve plicht. Victoria’04 nam vanaf de aftrap het initiatief. Zestienhoven hield lange tijd het verdwenen over het doel van Zestienhoven. In de 35ste minuut kwam Victoria’04 op de gewenste voorsprong. Bij een scrimmage voor het doel van de thuisclub viel de bal in de voeten van Oscar Knecht, die van dichtbij beheerst afrondde: 0-1. Victoria’04 wist de voorsprong tot aan de rust vast te houden.

Na de rust kwam Zestienhoven vaker aan de bal en moest Victoria’04 alert blijven op snelle counters van de gastheren. Voor beide doelen ontstonden enkele kansjes, maar de speldenprikken werden door beide defensies bekwaam verdedigd. Terloops werd de uitslag bij Lombardijen-Leonidas bekend, wat een stempel drukte op de enkel nog voor de statistiek van belang zijnde wedstrijd.