Doelpuntenfestijn bij Den Bommel - Victoria'04

• Arie Noordhoek
  • 30-08-2020
VOETBAL - Op het landelijk gelegen Sportpark De Kruus boekte Victoria’04 een ruime overwinning op derde klasser Den Bommel. De 1-0 achterstand werd in dezelfde minuut weggewerkt, waarna de bezoekers steeds beter in het spel kwamen en nog eens vijf fraaie treffers wisten te scoren.

Beide ploegen begonnen enigszins aftastend aan het bekerduel. Victoria’04 trachtte de bal rond te spelen, maar bij balverlies schakelde Den Bommel snel om. De Vlaardingse achterhoede klaarde het vele werk naar behoren en aan de overzijde moesten de gastheren alert blijven om niet te worden afgetroefd. Enigszins verrassend opende Den Bommel de score na een kwartier spelen. Een op het oog ongevaarlijke aanval werd beëindigd met een laag schot, dat doelman Jochem van der Hoff verraste: 1-0. Nog in dezelfde minuut kwam Victoria’04 op gelijke hoogte. Een vloeiend lopende aanval over de linkerflank bracht Nailey Girigorie in stelling. De achterhoede van Den Bommel werkte de bal slecht weg, waarvan Michael Blok wist te profiteren: 1-1.

Victoria’04 kon vervolgens de bal lang in bezit houden. Den Bommel bleef de tegenstander opjagen, maar werd bij twee snelle tegenaanvallen overlopen. De boeiende wedstrijd was een half uur oud toen Victoria’04 voor de tweede keer het net wist te vinden. Aanvoerder Miquel Asmus kopte de bal – zwaar gehinderd – beheerst in het doel van Den Bommel. Kort voor de rust counterde Victoria’04 over links. Nailey Girigorie klopte zijn tegenstander op snelheid om vervolgens Michael Blok op maat te bedienen: 1-3.

De tweede helft werd door beide teams benut om meer spelers minuten te laten maken. De wissels betekenden niet dat de wedstrijd stil viel. Voordat de iedereen wist dat de partij was hervat, werd Nailey Girigorie na een snelle combinatie met Denzel Asmus onjuist afgestopt. De strafschop werd door Nailey Girigorie feilloos benut: 1-4. Een misverstand in de achterhoede van Victoria’04 bracht Den Bommel terug in de wedstrijd door het cadeau dankbaar uit te pakken: 2-4.

Victoria’04 bleef het beste van het spel houden, daarbij in het zadel geholpen door Den Bommel dat steeds vaker de aanval zocht. Na weer een counter over links werd de bal slecht weggewerkt door de laatste linie van Den Bommel. Invaller Mo Benomar kreeg via een kluts de bal in de voeten gespeeld om de bal hoog in het net te jagen: 2-5. De wedstrijd leek gespeeld, maar toch wisten beide hard werkende teams te scoren. In de laatste minuut mocht Nailey Girigorie counteren naar 2-6. Den Bommel kreeg zowaar nog een kans in blessuretijd door een onachtzaamheid in de achterhoede van de Vlaardingse formatie; eindstand 3-6.