Doelpuntenfestijn bij Victoria'04

• Arie Noordhoek
  • 13-05-2018
VOETBAL - Victoria’04 boekte zaterdag een monsterscore tegen een vermoeid HWD, dat elke week twee wedstrijden dient af te werken in verband met een uitspraak van de KNVB. HWD wist telkens een achterstand weg te werken, maar kon niet voorkomen, dat Victoria’04 nog in de 1ste helft uitliep naar 4-2. Na rust betekende vrijwel elke aanval een kans voor de frank en vrij spelende thuisclub en stopte de teller bij 9-3.

Onder zeer warme omstandigheden en op een gortdroog veld speelden beide teams aanvankelijk een redelijk pot voetbal. Het spel golfde over en weer, waarbij Victoria’04 via solo’s van Glenn de Visser en doelpogingen van Jelle Blankestijn gevaarlijk doorkwam. Na weer een solo van Glenn de Visser opende Raymon Lingen het bal door fraai af te ronden: 1-0. Kort hierna moest doelman Cliff Westdijk het antwoord schuldig blijven op een zondagsschot van een speler van HWD: 1-1. Glenn de Visser antwoordde vrijwel direct door 2-1 aan te tekenen. HWD kwam snel op gelijke hoogte , want een fout in de verdediging van Victoria’04 werd meteen afgestraft: 2-2. De thuisclub toonde veerkracht en bleef de aanval zoeken. Met succes, Glenn de Visser scoorde 3-2 en kort voor de pauze bepaalde Calvin Jongejan uit een vrije trap de ruststand op 4-2.

In de tweede helft bleek HWD machteloos om de nederlaag te voorkomen. Het gaf Victoria’04 alle gelegenheid om aan te vallen en af te ronden. Een solo van de bij vlagen ongrijpbare Glenn de Visser eindigde bij Donny van Balen, die beheerst afrondde: 5-2. Uit een hoekschop van Jur de Visser kopte Jelle Blankestijn van dichtbij fraai in: 6-2. Spits en aanvoerder Raymon Lingen deed van zich spreken door kort achter elkaar zorg te dragen voor 7-2 en 8-2. Het moedig strijdende HWD kwam nog terug tot 8-3 na een verslapping in de achterhoede van de thuisclub. Rechtsachter Kevin van Rooijen zag zijn harde werken beloond met een treffer kort voor tijd: 9-3.

Door deze overwinning en de resultaten van de overige teams doet Victoria’04 volop mee voor de bovenste plaatsen in de competitie en de derde periode en plaatsing in de nacompetitie.