Categorieën

Service

DVO 32 loopt averij op in regioderby

DVO 32 loopt averij op in regioderby
Sport

DVO 32 loopt averij op in regioderby

  • Redactie
  • 14-02-2016
  • Sport
DVO 32 loopt averij op in regioderby

VOETBAL - Het is DVO’32 gisteren, op een waterkoude zaterdag, niet gelukt de punten aan de Marathonweg te houden. In de laatste 10 minuten veranderde de 1-0 voorsprong door 2 rake vrije trappen van PPSC’s nummer 10 in een 1-2 nederlaag, in een wedstrijd die gekenmerkt werd door strijd. Strijd die de Schiedamse ploeg hoger in het vaandel had staan dan de Vlaardingers. Immers de ploeg van Ben Hoogwerf kan aardig voetbal op de mat leggen, maar in een pot zoals deze, waarin knokken en tot het gaatje gaan geëist worden, moeten er nog stappen gemaakt worden.

Het was ook niet zo dat PPSC zich een hoop kansen verwierf, want echt veel weggeven deed DVO niet, maar aan de andere kant creëerde men zich ook geen kansen. Na een eerste half uur, op een zeer klein speelveld zonder echt veel hoogtepunten, was het DVO aanvoerder Walter Zomervrucht die met een prima steekbal zijn broer wegstuurde, die de 1-0 aantekende. Echter bij die actie overstrekte de spits zich, zodat de vreugde van de treffer gelijk in een domper werd omgezet want Mark Zomervrucht kon niet verder en Jesse Muis verving hem. Vlak voor rust was het met een kopbal topscorer Gert-Jan van der Veen die bijna de 2-0 maakte, maar de bal ging net over zodat de warme thee met een 1-0 voorsprong voor DVO bereikt werd.


Tweede helft

‘Doordrukken’ zal men gedacht hebben aan Vlaardingse kant, maar de combinaties liepen niet of werden grof onderbroken. Gert-Jan van der Veen werd steeds door meerdere Schiedammers van de bal afgehouden en zowel goedschiks als kwaadschiks kreeg PPSC steeds meer spelaandeel. Langs de kant voelde men aankomen dat de gelijkmaker in de lucht hing. DVO ging zich steeds meer ergeren aan de in hun ogen warrig leidende scheidsrechter, die PPSC bij het scheiden van de markt ook nog eens 2 makkelijke vrije trappen cadeau deed, waardoor de winst de Vlaardingse ploeg ontglipte.


PPSC had daar echter geen boodschap aan, terecht natuurlijk. De Schiedammers knokte voor iedere grasspriet en zullen glimlachend de reis terug naar Thurlede hebben gemaakt. Voor DVO is dit wel een zeer zware klap die, getuige de reacties, nog wel even voelbaar zal zijn. Tijd om uit te huilen is er echter niet want de brigade van Hoogwerf moet komende zaterdag naar Schipluiden voor de confrontatie tegen de koploper.