DVO pakt tweede periode na ruime winst op DVC

• Redactie
  • 05-03-2017
VOETBAL - Vandaag aan de marathonweg de laatste wedstrijd in de tweede periode tegen het Delftse DVC was daar de gelegenheid zich te verzekeren van nacompetitie aan het einde van de rit. Met DVC had de ploeg van trainer coach Ben Hoogwerf een opponent die in de vierde klasse D het minst productief was maar ook van de onderste helft van de ranglijst de minste tegendoelpunten had binnen gekregen. De wedstrijd destijds aan de brasserskade in Delft eindigde met een veel beter DVO’32 slechts in 0-1 met Gert Jan van der Veen als matchwinner.

Vandaag dus speelronde 17 op deze regenachtige zaterdag met topscorer Tim Kievit en centrale verdedigers Tim Kolsteren,Pieter van der Veen,en Thomas de Man om uiteenlopende redenen niet of niet volledig inzetbaar moest de zwartwitte brigade dus op jacht naar de zege.Welnu die zege kwam ook, en het was al heel snel duidelijk dat DVO geen kind aan DVC had. Al na een kwartier stond het 2-0, twee vrije trappen van aanvoerder Walter Zomervrucht werden door Mark Zomervrucht en Ruud Durinck tot goals gepromoveerd. En op het half uur scoorde Mark Zomervrucht de 3-0 na een assist van Mark Verkade.

Gert Jan van der Veen kopte al vallend a la Bep Bakhuis de 4-0 tegen het net na een prima voorzet van Sjoerd Zwaneveld en vlak voor rust was het centrale verdediger Niko van Meijeren die de 5-0 scoorde. In de slotseconden van de eerste helft nam Walter Zomervrucht een afgeslagen bal op de pantoffel om het halve dozijn vol te maken 6-0 bij de thee en alleen de vraag hoe hoog de score vandaag op zou lopen.

Na de rust ging DVO vrolijk verder, de Delftse ploeg kon niets anders doen dan proberen tegen te houden maar dit bleek onbegonnen werk , Mark Zomervrucht scoorde de 7-0 nadat een schot van broer Walter Zomervrucht van de lat terug stuitte en uit een corner van Ruud Durinck kopte de spits ook nog zijn vierde goal tegen de touwen, dit verhaal herhaalde zich bij de 10-0 zodat Mark Zomervrucht vandaag vijf keer scoorde en ook na een opstootje nadat Gert Jan van der Veen grof werd gevloerd nog tegen een geel prentje opliep.

De 9-0 werd na een fluwelen combinatie tussen Mark Zomervrucht en Gert Jan van der Veen door Pascal Moller gescoord. Herve Makuka kopte de 11-0 schitterend in uit een corner van Walter Zomervrucht en Niko van Meijeren volmaakte het dozijn met zijn tweede van de middag voor de 12-0,wederom een monsterscore op een wel heel matige tegenstander die enkel gevaarlijk werd via een vrije trap, die nog via de vingertoppen van de kou kleumende keeper Ruben Verboon op de lat belande zodat de tweede periodetitel (er van uitgaande dat CION er geen 27 maakt tegen DHC) voor de Vlaardingse equipe een feit is en men in ieder geval verzekerd is van een toetje na de reguliere competitie.