DVO'32 met schrik vrij bij Bolnes

• 25-03-2018
VOETBAL - DVO'32 heeft het duel tegen hekkesluiter Bolnes in Ridderkerk met grote moeite gewonnen. Zonder de geschorste Mark Verkade en de niet beschikbare Robin den Breems begonnen de Vlaardingers niet slecht. Al na zes minuten kopte Herve Makuka een corner van Ruud Durinck achter de vijandelijke goalie voor de 0-1.

Daarna ontspon zich een wedstrijd op een dramatisch slecht veld (de bal stuitte echt alle kanten op) waarin de Vlaardingers legio kansen kregen om de tegenstander de genadeklap toe te brengen echter de bal vloog er maar niet. Zelfs vlak voor rust moest keeper Ruben Verboon handelend optreden om die ene uitval onschadelijk te maken.

Na de thee raakte Tim Kievit al gelijk de paal met een prima schot maar het bleef bibberen bij 0-1. En in de 55ste minuut kwam daar voor de rappe Tim Kievit nog het noodlot bij toen hij bij een sprintduel ongelukkig ten val kwam en met een bloedneus groggy en naar later bleek met een gekneusde pols eraf moest. Einde wedstrijd dus voor de onfortuinlijke aanvaller en een flinke aderlating voor de ploeg.

Vijf minuten later frommelde de rode lantaarndrager ook nog eens de gelijkmaker tegen het net zodat de misere compleet was. Gelukkig bracht een van de weinige goede aanvallen de beslissing toen Walter Zomervrucht het leder achter de Bolnes verdediging neerlegde en Nico Huijer een prima voorzet afleverde op de gelukkig weer aanwezige Gert Jan van der Veen die slagvaardig de 1-2 maakte.

De koek was echter nog niet op, Bolnes koos opportunistisch met hoge lange ballen de aanval waar in de 75e minuut Herve Makuka niet anders kon dan een doorgebroken Bolnes speler te vloeren wat de DVO verdediger op een rode kaart kwam te staan. De toegekende vrije trap net buiten de 16 werd prima ingeschoten echter DVO keeper Ruben Verboon stelde de zege veilig door de knikker al zwevend uit zijn hok te slaan daar waar menig toeschouwer de 2-2 al telde.

Een zwaar bevochten zege dus op een zich binnen hun mogelijkheden kranig werend sv.Bolnes. DVO’32 neemt de drie punten dus toch mee naar Vlaardingen en mag zich opmaken voor dinsdag aanstaande om 20.00 uur aan de marathonweg de confrontatie in de derde ronde Voetbal Rijnmond Cup tegen stadgenoot en zondag tweede klasser VFC gevolgd door voor de competitie zaterdag ook thuis tegen F.C.Perkouw uit Berkenwoude waartegen men uit kansloos met 2-0 de verloor.