DVO'32 onderuit bij Vlotbrug

12-10-2019 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - DVO’32 heeft zich op Voorne Putten niet kunnen herstellen van de ruim uitgevallen nederlaag vorig weekend tegen Kethel Spaland. In Hellevoetsluis op sportpark de Kooistee was de thuisploeg veel agressiever dan DVO’32. DVO had de bal de eerste tien minuten maar uit het eerste de beste balverlies kogelde FC Vlotbrug de 1-0 tegen het net.

Een koude douche voor DVO’32 dat daarna op zeker een strafschop verdiende toen Nico Huijer met twee handen tegen de grond werd gewerkt binnen het zestienmetergebied. Scheidsrechter Wim Roozeboom weigerde de bal op de stip te leggen. En de referee maakte het wel erg bont door het spel ook nog eens door te laten gaan toen DVO’s centrale verdediger Atakan Karacoskun voor iedereen duidelijk zichtbaar in de rug werd geduwd. Vlotbrug pakte het presentje dankbaar uit en de 2-0 was een feit. Tuurlijk niet goed verdedigd maar deze treffer had nooit goedgekeurd mogen worden.

Dat de thuisploeg daarna uit de counter nog eens op 3-0 kwam hadden de Vlaardingers puur aan zichzelf te wijten na onzorgvuldig balverlies. DVO stond nu dus voor een haast onmogelijke opgave. Toch viel de 3-1 nog voor de thee na eindelijk een goede aanval via Colin Pleijsier die Nico Huijer vond wiens inzet zo van richting werd veranderd dat de Vlotbrug keeper er niet meer bij kon. 3-1 en rust.

Na de verplichte pauze gingen de gasten op zoek naar de aansluitingstreffer maar de hechte Hellevoetse verdediging gaf hoegenaamd niets weg, DVO créerde dan ook geen echte kansen. Sterker nog uit de omschakeling was de thuisploeg zeer gevaarlijk. De 3-2 viel toch, Nico Huijer werd bij het wegdraaien van zijn man ten val gebracht en de scheidsrechter kon niets anders doen dan DVO een penalty geven. Colin Pleijsier verzilverde het buitenkansje en het was 3-2 met nog een klein halfuur te gaan. Wederom Nico Huijer ging tegen het gras in het strafschopgebied van FC Vlotbrug maar ja deze leidsman had DVO al een strafschop gegeven en wuifde vriendelijk doorspelen. De Vlaardingers hadden nog één goede aanval toen Tim Kievit’s voorzet door Robin den Breems werd ingeschoten maar de mazzel ontbrak want de knikker kwam op de paal.

Vlotbrug kreeg logischerwijs flink de ruimte want DVO gooide alles op de aanval, ook de wissels vanaf de kant waren puur aanvallend maar de gelijkmaker zat er niet in. Vooralsnog konden de Hellevoeters de beslissing nog niet forceren. Dat gebeurde wel toen Atakan Karacoskun met direct rood naar de kant moest na opzettelijk hands. De 4-2 was dan ook louter voor de statistieken na een wedstrijd waarin DVO’32 tegen zijn tweede nederlaag deze competitie aanliep. Concluderend heeft DVO’32 deze zeperd aan zichzelf te wijten, ondanks ongelukkige scheidsrechtelijke dwalingen mag men zich de kaas niet zo makkelijk van het brood laten eten. Volgende week komt HBSS naar de marathonweg en zal het echt anders moeten.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date