DVO'32 onderuit tegen CION

23-11-2019 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Er op of eronder, aanhaken of afhaken, de dood of de gladiolen, al dit was vandaag van toepassing op de Vlaardingse stadsderby DVO’32-CION. CION de trotse koploper van de derde klasse D en winnaar van de eerste periode en DVO’32 dat na een flinke dip de weg naar boven weer ingeslagen heeft. Een strafschop, benut door Nick Buron voor CION leverde de ploeg uit de Broekpolder de volle winst op.

Zuur voor DVO'32 dat vandaag een aardige slag had kunnen slaan. Men kreeg ook de kansen. Met name Gert Jan van der Veen die na een handsbal van CION’s Thijs Oomsen binnen de beruchte lijnen van elf meter mocht aanleggen maar de knikker op de paal mikte. Het behoeft geen betoog dat het dan waarschijnlijk een andere wedstrijd geworden was. Dit was dus niet het geval en toen Frank Boer na een kwart wedstrijd binnen de zestien in de fout ging en de foutloos leidende scheidsrechter René Sinke uit Bodegraven ook hier een strafschop gaf was CION ’s aanvoerder Nick Buron wel trefzeker en leidden de gasten 0-1.

DVO was hierdoor wel van slag, het veldoverwicht verdween en men mocht van geluk spreken dat CION op 0-1 bleef steken want Pieter van der Veen haalde een lob van Danny Koetsier van de lijn, en nadat een breedtebal van Walter Zomervrucht werd onderschept eindigde de volgende mogelijkheid van de gasten op de lat. In het tweede bedrijf zocht de thuisploeg de aanval en dus ook nadrukkelijk naar de gelijkmaker. Walter Zomervrucht ging er geblesseerd vanaf en Ruud Durinck kwam. DVO'32 kreeg via Floris Keizerwaard twee dotten van kansen, eerst na een run van Frank Boer en daarna na voorbereidend werk van Robin den Breems, maar het vizier van de aanvaller stond vandaag niet op scherp want beide inzetten gingen naast de CION goal.

Ook een kopbal van Gert Jan van der Veen vloog uit een corner rakelings over maar het lukte vandaag net niet bij DVO. Dat CION uit de counter ook nog gevaarlijk was behoeft geen nadere uitleg. Concluderend had een gelijkspel de verhoudingen wat beter weergegeven echter DVO heeft dit seizoen patent op het missen van heel veel kansen en dit was vandaag niet anders. Men zal alle zeilen bij moeten zetten om dit seizoen nog een rol van betekenis te kunnen spelen maar vijf nederlagen voor de winterstop is zeker veel te veel.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date