DVO'32 pakt periodetitel

07-03-2020 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Vandaag heeft de ploeg van trainer Ben Hoogwerf in Rhoon tegen de plaatselijke voetbalvereniging de nacompetitie veiliggesteld. Ondanks dat Rhoon in blessuretijd de Vlaardingers van de zege afhield door een late gelijkmaker bleek de puntendeling toch voldoende om de vervangende 2e periode in de zak te steken.

DVO’32 begon niet goed aan het duel waar natuurlijk wel wat spanning op stond. Rhoon verscheen in het 1e kwartier drie keer dreigend voor de Vlaardingse keeper maar Ruben Verboon hield stand. Pas na 20 minuten was daar de eerste gestroomlijnde aanval van de bezoekers en het was gelijk 0-1 toen Floris Keizerwaard Colin Pleijsier in stelling bracht die hier wel raad mee wist. In het vervolg gebeurde er tot vlak voor rust niet veel meer, DVO liet Rhoon het initiatief maar kwam niet echt meer in gevaar en zelfs was daar na een scherpe aanval bijna de 0-2.

Dit trokken de Vlaardingers door in het tweede bedrijf waar pech waarschijnlijk de beslissing in de wedstrijd voorkwam, want zowel Colin Pleijsier als Robin den Breems teisterden de paal maar niet de goal zelf. En omdat het de ploeg niet lukte door te drukken hinkte de equipe van oefenmeester Ben Hoogwerf op twee gedachten. Men probeerde de 0-1 over de streep te trekken maar met steeds die lange hoge ballen waren de supporters er niet gerust op. En dat bleek dan ook de sinistere waarheid toen diep in blessuretijd het leder voorgebracht kon worden en frank en vrij werd ingeknikt. 1-1 en de begrijpelijke teleurstelling bij DVO’32 wat na geklungel zichzelf nog dieper in de penarie bracht toen Frank Boer genoodzaakt was een doorgebroken Rhoon speler te stoppen. Wat in de 95e minuut Rhoon nog net buiten de 16 een vrije trap opleverde. Frank Boer met rood eraf maar gelukkig leverde de free kick niets meer op zodat 1-1 de eindstand werd en DVO’32 af moest wachten wat stadgenoot VFC tegen Vlotbrug zou doen. Uiteindelijk bleek de marge van 5 doelpunten net teveel voor de kwekkers die met 4-0 zegevierden  zodat de vacante tweede periode toch naar DVO’32 ging. Zie hier een middagje billenknijpen. Met hangen en wurgen heet zoiets maar ja hebben is hebben. Volgende week komt Zuidland naar de Marathonweg en zijn er weer drie punten te verdienen.

Bijzonderheden: Rood Frank Boer ( DVO’32) 94e  minuut.

Zaterdag 7 Maart 2020   aanvang 14.30 uur    vv.Rhoon-DVO’32  1-1 (0-1)

Scoreverloop: 20e Colin Pleijsier, 92e 1-1 vv.Rhoon.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Frank Boer, Nick Rutten, Achraf Bouchrit, Pieter van der Veen, Wesley de Heij, Walter Zomervrucht (71e Daan ten Broek), Robin den Breems, Floris Keizerwaard (65e Tim Kievit), Colin Pleijsier (83e Emre Cicek), Nico Huijer.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date