DVO'32 verliest derby tegen Kethel Spaland

05-10-2019 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Vandaag stond de waterwegderby tegen Kethel Spaland op het programma.  Een wedstrijd die achteraf geflatteerd met 0-3 door de 'Kethellappers' werd gewonnen. Na de wedstrijd heerste het chagrijn bij DVO’32 want de Vlaardingers kregen voldoende scoringskansen om op zijn minst een punt aan het treffen over te houden. Echter een doelpunt voor de thee uit een scrimage, een 0-2 nadat voorafgaand DVO ’s keeper Ruben Verboon op het slipperige veld uitgleed en een penalty in blessuretijd zorgde voor de welkome driepunter voor Kethel Spaland.

Na een rustig begin van beide ploegen waarin DVO’32 back Achraf Bouchrit al na 3 minuten tegen een gele prent aanliep na een overtreding op de aalgladde aanvoerder van Kethel Spaland Miletson Silva de Freitas en Kethel ’s nummer 4 Eelco van Viersen ook geel incasseerde voor een charge op Colin Pleijsier was de toon gezet. Wat volgde was een opstootje tussen beide ploegen en een lob van Colin Pleijsier die net het vijandelijke doel miste.Vlak voor de rust werd het 0-1 , toen uit een Schiedamse corner de bal voor de voeten van Miletson Silva de Freitas kwam die koel scoorde .

Na de thee viel DVO’32 aan en Kethel Spaland zakte in, Achraf Bouchrit met geel op zak werd gewisseld voor de pas 17 jarige Jaro Foppen die een verdienstelijk debuut maakte voor de ploeg van trainer Ben Hoogwerf. Kethel Spaland had echter in keeper Ruben Hortensius zijn grote uitblinker want de sluitpost pareerde in de 55e minuut op fabelachtige wijze de welhaast zekere 1-1 na een inzet van Nico Huijer en tikte ook nog eens een goede kopbal van de ingevallen en niet geheel fitte Gert Jan van der Veen over de lat. Diezelfde Gert Jan van der Veen scoorde wederom bijna met een mooie kopbal maar het leder werd door een Schiedamse verdediger van of achter de doellijn gered.

Ook Kethel Spaland kogelde uit de counter nog een bal op de onderkant lat waarvan men zich af kon vragen goal of niet en Floris Keizerwaard kopte nog een bal uit de doelmond . In de 'dying secconds' vielen dus de 0-2 en 0-3 wat de eindstand weergeeft. Kethel Spaland blijft met 9 uit 3 de lijstaanvoerder en DVO’32 moet in de achtervolging. Echter het vertoonde spel geeft aan dat men niet hoeft te wanhopen. Doorgaan op de weg die is ingeslagen en dan maar zien waar het eindigt. 1 slag verloren is nog niet knock out. Volgende week de uitwedstrijd tegen het nog puntloze FC Vlotbrug in Hellevoetsluis is de afspraak. 

Zaterdag 5 Oktober 2019   aanvang 14.30 uur    DVO’32 --Kethel Spaland  0-3 (0-1)

Scheidsrechter Richard  Majenburg uit Brielle gaf geel aan Achraf Bouchrit, Ruben Verboon en  Nick Rutten van DVO’32 en Eelco van Viersen en Bart Lansbergen van Kethel Spaland.

Scoreverloop: 39e 0-1 Miletson Silva de Freitas, 90e 0-2 Miletson Silva de Freitas, 90+3 0-3 Dimitri Hoofdman.
 

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Frank Boer, Atakan Karacoskun, Achraf Bouchrit (45e Jaro Foppen), Nick Rutten ( 66e Gert Jan van der Veen), Walter  Zomervrucht (c.), Wesley de Heij, Colin Pleijsier (55e Tim Kievit), Floris Keizerwaard, Robin den Breems, Nico Huijer.

Opstelling Kethel Spaland: Ruben Hortensius, Mitchell de Wit, Ricardo Spanjaart, Eelco van Viersen, Bart Lansbergen, Boy Bronkhorst, Ruben de Vries, Naigy Klepke (93e Melvin Post), Dimitri Hoofdman, Miletson Silva de Freitas (c.), Remco Wuister (68e Jowensly Martha).

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date