DVO'32 verliest van hekkensluiter

10-03-2019 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - DVO’32 heeft gisteren in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Excelsior op sportpark Woudestein zichzelf een slechte dienst bewezen door een zure nederlaag van 3-2. De Vlaardingers waren de gehele wedstrijd de ploeg met het meeste spelaandeel maar hielpen de thuisploeg tweemaal in het zadel door defensieve blunders waardoor de ploeg eigenlijk maar achter de feiten aan bleef lopen.

Spits Jelle Blankestijn bracht uit een corner met een ferme kopbal de gasten weer langszij voor de thee maar de ruststand was toch 2-1 door het gestuntel achterin.

In de 2e helft kwam DVO gelijk door een benutte strafschop van Atakan Karacoskun na een overduidelijke handsbal van Excelsior. De gasten bleven hierna gas geven en pinden de thuisploeg vast op eigen helft maar de stug verdedigende Rotterdammers bleven, al was het met kunst en vliegwerk, overeind. Sterker nog, Excelsior kwam zelfs op 3-2 toen de buitenspelval omzeild werd en de counter perfect uitgevoerd werd benut. Tegen het spelbeeld in maar wat maakt het uit als je stijf onderaan staat.

DVO probeerde in de resterende tijd alsnog de gelijkmaker te forceren, Pieter van der Veen kopte op de binnenkant paal en Jelle Blankestijn’s inzet ging net voorlangs maar zoals men zegt geluk dwing je af en DVO bracht eigenlijk te weinig om aanspraak te mogen maken op de volle winst. Een gelijkspel had echter hoe dan ook wel verdiend geweest maar het mocht niet zo zijn en zo haalde een fel knokkend Excelsior drie broodnodige punten binnen en zien de Vlaardingers Dilettant tot op 3 punten naderen. De strijd om plek 3 en dus nacompetitie liggen weer volledig open. Volgende week wederom een zware wedstrijd want dan komt het om het kampioenschap spelende VVOR naar de Marathonweg en zijn er weer 3 punten te verdienen. 

Zaterdag 9 Maart  aanvang 15.00 uur   Excelsior Rotterdam – DVO’32  3-2 (2-1)

Scoreverloop: 16e 1-0 Excelsior, 20e 1-1 Jelle Blankestijn, 33e 2-1 Excelsior, 64e 2-2 Atakan Karacoskun, 78e 3-2 Excelsior.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade (c.) (59e Robin den Breems), Pieter van der Veen, Thomas de Man (88e Reinier van der Veen), Atakan Karacoskun, Daan ten Broek (73e Sjoerd Zwaneveld), Diego Remondo Gomez, Floris Keizerwaard, Nico Huijer, Jelle Blankestijn, Tim Kievit.Gerelateerd