DVO'32 wint regioderby tegen HBSS

08-10-2017 Sport Redactie

VOETBAL - op sportpark Harga speelde DVO ’32 gisteren de wedstrijd tegen het Schiedamse HBSS. Een regioderby zogezegd. In aanloop naar dit treffen wonnen de Vlaardingers in Rotterdam voor de Voetbal Rijnmond Cup met 6-2 van vierdeklasser SV Ommoord afgelopen dinsdag daar waar Floreant-HBSS niet doorging. Op het kunstgrasveld was na 90 minuten DVO’32 de terechte winnaar; de Vlaardingers waren zeker in het tweede bedrijf heer en meester en er viel dan ook niks af te dingen op de zege.

Al na 10 minuten hadden de mannen van trainer coach Ben Hoogwerf op voorsprong kunnen staan maar de kopbal van spits Mark Zomervrucht was binnen het bereik van de HBSS keeper die zijn vingertoppen erachter kreeg, en daarna ging de bal nog een keer vlak voorlangs de Schiedamse goal. Een voortvarend begin voor DVO’32 wat daarna na een goed kwartier een flinke domper te verwerken kreeg toen spits Mark Zomervrucht er naar het zich liet aanzien met een flinke knieblessure af moest. Niko v Meijeren verving de onfortuinlijke center. In de counter was daarna HBSS zeer gevaarlijk maar keeper Ruben Verboon was de reddende engel in een één op één met een Schiedamse aanvaller. Zodoende was er voor de toeschouwers wel het een en ander te genieten. DVO echter ging wel met een 0-1 voorsprong naar de kleedkamer voor een bakkie thee, want nadat een kopbal uit een corner van Herve Makuka nog van de lijn werd gehaald was de rebound van een meter of 25 van Diego Remondo Gomez van zo’n schoonheid dat de doelwachter van HBSS er geen antwoord op had. De afstandspegel sloeg in als een bom en de Vlaardingse ploeg stond voor.

De tweede helft was goed en wel begonnen of DVO zat op rozen: een aanval uit het boekje met de voorzet van Mark Verkade, het terugleggen van Gert Jan van der Veen en de uithaal van aanvoerder Walter Zomervrucht betekende de 0-2.

De 0-3 was de omgekeerde weg, Walter Zomervrucht ’s pass werd gemist door de HBSS verdediger en Gert Jan van der Veen prikte alweer zijn vierde competitietreffer erin. Einde verhaal voor HBSS en de beslissing. Een terechte zege voor de Vlaardingse ploeg die zeer zeker op voetballend gebied veruit de meerdere was van de Schiedammers. DVO’32 ging vandaag ook internationaal want in de tweede helft maakte de Belgische middenvelder Soren Neirijnck, overgekomen van Victoria’04, zijn debuut na een blessure voor de zwart witte equipe. Zo is het begin van het seizoen toch wel weer hoopgevend met het behalen van de knock-out fase van de districtsbeker na de poulewinst en het behalen van de tweede ronde van de Voetbal Rijnmond Cup na de winst 2-6 op sv.Ommoord en na vandaag de goede overwinning op HBSS, Volgende week komt Excelsior R’dam naar de Marathonweg en gaat DVO natuurlijk weer voor de drie punten.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade, Pieter van der Veen, Herve Makuka, Thomas de Man, Diego Remondo Gomez, Walter Zomervrucht, Nico Huijer ( 67e Soren Neirijnck ), Gert Jan van der Veen, Mark Zomervrucht ( 20e Niko v Meijeren ), Tim Kievit (78e Reinier van der Veen ).

Gerelateerd