DVO'32 wint van Lekkerkerk

• Rinus Zomervrucht
  • 24-02-2019
VOETBAL - Op een zonnige zaterdag moest gisteren het team van trainer coach Ben Hoogwerf in en tegen Lekkerkerk proberen de monsterzege van vorig weekend op DRL vervolg te geven. Op de  kunstgrasmat in de Krimpenerwaard waren de Vlaardingers na een matige 1e helft en een betere 2e met een regelmatige 0-3 de baas over de vv.Lekkerkerk.

De bezoekers deden het rustig aan en gaven bijzonder weinig weg voor de thee. Lekkerkerk liet DVO de bal en wachtte op de fout in de opbouw om in de omschakeling toe te slaan echter de Vlaardingers kwamen al na een stief kwartiertje via Nico Huijer op 0-1. DVO leunde achterover en liet het initiatief aan de gastheren maar de thuisploeg was niet bij machte om gevaar te stichten.Tussendoor vielen er nog wel twee rode kaarten, voor Lekkerkerks Pim Molenaar en DVO’s rechtsback Nick Rutten maar vriend en vijand waren het er over eens dat het gebeurde eigenlijk de sop de kool niet waard was, want er was niet zoveel aan de hand. De scheids had dit af kunnen doen met beiden een waarschuwing of ten hoogste geel. Jammer, maar beide ploegen moesten dus door met zijn tienen.  Rust 0-1.

Na de thee was het 20 minuten mat, DVO vond het wel best en Lekkerkerk kon niet, tot de 65e minuut toen er een Lekkerkerker vandoor was die 1 op 1 kwam met de Vlaardingse sluitpost maar de grote kans niet wist te verzilveren. DVO’s keeper redde met de benen en de voorsprong bleef intact. De beslissing kwam vlak daarna met een prachtige aanval over diverse schijven koel binnen geschoten door natuurlijk Tim Kievit. De aanvaller is hot at  the moment, veel gevloerd en veelvuldig protesterend was hij toch weer van grote waarde voor de ploeg van oefenmeester Ben Hoogwerf want ook de 0-3 kwam op naam van de rappe aanvaller die daarmee de laatste twee wedstrijden 6 keer scoorde. DVO’32 heeft qua resultaten de stijgende lijn weer te pakken en mag over twee weken op bezoek bij hekkensluiter Excelsior Rotterdam om te proberen wederom 3 punten aan het totaal toe te voegen.
Zaterdag 23 Februari 2019 aanvang 14.30 uur  vv.Lekkerkerk – DVO’32 0-3 ( 0-1 )

Scoreverloop:14e 0-1 Nico Huijer, 69e 0-2 Tim Kievit, 88e 0-3 Tim Kievit.

Bijzonderheden: 40e rood Pim Molenaar (vv.Lekkerkerk) en Nick Rutten ( DVO’32).

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade (41e Thomas de Man), Pieter van der Veen, Atakan Karacoskun, Nick Rutten, Diego Remondo Gomez (72e Daan ten Broek), Walter Zomervrucht (c.), Gert Jan van der Veen (78e Jelle Blankestijn), Floris Keizerwaard, Nico Huijer, Tim Kievit.