DVO’32 de verdiende winnaar in regioderby

21-04-2018 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Op een zonnig  druk bezocht sportcomplex Willem Alexander te Schiedam heeft DVO’32 het Schiedamse Kethel Spaland vandaag verdiend naar een nederlaag gespeeld. De ploeg van trainer coach Ben Hoogwerf kreeg in de aanloop naar het duel van vandaag na de Voetbal Rijnmond Cup wedstrijd tegen Capelle ( 2-2 en winst Capelle na pingels ) te maken met een aantal blessures en dus koos men bij DVO voor een wat behoudende taktiek tegen de lijstaanvoerder.

In de eerste helft was er qua spel weinig verschil tussen beide ploegen ware het niet dat Kethel Spaland via Chahine Lobiyed al vroeg in de wedstrijd een uitgelezen mogelijkheid kreeg de score te openen. Echter DVO keeper Ruben Verboon redde met de benen. Die 1-0 kwam er toch toen de bal pardoes voor de voeten van Boy Bronkhorst kwam die via de onderkant lat onhoudbaar binnen kegelde. Kethel Spaland controleerde de wedstrijd daarna en liet de bal aan DVO. De Vlaardingers hadden wel het meeste balbezit maar konden niks creëren zodat de Schiedammers de voorsprong mee de kleedkamer in namen.

Na de thee een compleet ander wedstrijdbeeld met een DVO wat al gelijk een flinke kans op de gelijkmaker kreeg toen Walter Zomervrucht Robin den Breems wegstuurde. De verdediger van Kethel Spaland bleek sterker en liep de DVO aanvaller van de bal af, gevolgd door nog een mogelijkheid van de ingebrachte Tim Kievit wiens schot net over de Schiedamse goal ging. DVO begon dus sterk aan de tweede helft en zette dit door. Gert Jan van der Veen kopte, Kethel Spalands keeper Michel Zuur redde, Diego Remondo Gomez vuurde, Michel Zuur tikte de bal corner, DVO regeerde en was eigenlijk heer en meester in het tweede bedrijf. Kethel Spaland kon daar behoudens één gevaarlijke counter, die overigens voorlangs ging, niets tegenover zetten. Het wachten was op de verdiende gelijkmaker. Die kwam nadat Kethel Spalands keeper Michel Zuur te laat was met een tackle op de op volle snelheid liggende Herve Makuka en er terecht met rood af moest. Herve Makuka werd opgelapt en knikte twee minuten later de 1-1 tegen het Schiedamse net. DVO voelde dat er nog meer te halen viel, drukte Kethel Spaland achteruit en haalde de trekker over via een vrij gespeelde Gert Jan van der Veen wiens schot in de uiterste hoek de verdiende zege opleverde.

De ontlading was groot bij de Vlaardingse ploeg die vandaag weer liet zien over een goed voetballende ploeg te beschikken. En zo zijn er dus nog vier competitiewedstrijden te spelen en mag DVO zich nog steeds een kanshebber op de 3e periode noemen. Dinsdag wacht 1e klasser Deltasport aan de Marathonweg in het kader van het Vlaardings kampioenschap ( 1e poule wedstrijd ).

Scoreverloop: 11e 1-0 Boy Bronkhorst, 88e 1-1 Herve Makuka, 92e 1-2 Gert Jan van der Veen.

Bijzonderheden: 85e rode kaart Michel Zuur ( Kethel Spaland ).

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade ( 71e Soren Neirijnck ), Roan Durinck, Pieter van der Veen ( 45e Tim Kievit ), Niko v Meijeren, Reinier van der Veen, Diego Remondo Gomez ( 68e Herve Makuka ), Walter Zomervrucht ( c.), Ruud Durinck, Gert Jan van der Veen, Robin den Breems.

Gerelateerd