DVO’32 delft het onderspit bij VFC in de beker

16-09-2018 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Op het kunstgras aan de Sportlaan stapte VFC (zat.) na een 3-1 zege op zaterdag 15 september van de mat en bekert dus door. Achteraf overheerste echter bij DVO’32 het ongeloof over zoveel rare momenten die de wedstrijd welhaast tot een klucht maakte.

Na het eerste kwartier met balbezit voor DVO en een zich terugtrekkend VFC kwam de thuisploeg voor de eerste keer voor het DVO doel met een vrije trap. DVO keeper Ruben Verboon schrok daar zo van dat hij de bal pardoes door zijn armen liet glippen. 1-0 voor VFC, een cadeautje dus. DVO nam weer het initiatief en nadat Robin den Breems onreglementair gestuit werd inhet strafschopgebied was de toegekende strafschop een prooi voor Gert Jan van der Veen 1-1. Een schot vrij voor de keeper van Tim Kievit betekende bijna de 1-2 maar bijna telt niet. Ook Herve Makuka kwam in zeer kansrijke positie voor de keeper maar wederom geen DVO goal.

Toen kwam het scheidsrechterskwartiertje; de brave borst had het opstootje wat volgde, nadat een VFC speler besloot om Mark Verkade’s hoofd als bal te gebruiken gevolgd door de duw van Robin den Breems met voor beide geel kunnen afdoen, Maar hij besloot om DVO’s middenvelder er met rood af te sturen. Dit leverde natuurlijk stof voor discussie op waarna de scheidsrechter besloot de wedstrijd tijdelijk te staken, het publiek in vertwijfeling achterlatend. En toen nadat de wedstrijd met 11 tegen 10 weer hervat was zorgde een ongevaarlijke situatie middels een ongelukkige sliding van Atakan Karacoskun voor de 2-1 voorsprong voor de thuisclub bij de rust.

Na de thee kwamen nog Mark Zomervrucht, Nico Huijer en Walter Zomervrucht om de boel te repareren maar met 10 man kwam de equipe van oefenmeester Ben Hoogwerf niet tot de gelijkmaker, sterker nog vanuit een messcherpe counter viel de 3-1 ook nog.

Einde verhaal voor DVO’32 en een VFC wat dus door bekert. Op de tribune was hoorbaar dat je met 10 tegen 12 niet kan winnen. In ieder geval was  DVO niet erg gelukkig met de referee. Dinsdag bolgt de laatste oefenpot aan de Marathonweg om 20.00 uur tegen Hermes DVS alvorens de mannen zaterdag aanstaande uit bij IJVV de Zwervers om 14.30 uur de competitie aanvangen.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade, Pieter van der Veen, Atakan Karacoskun ( 58e Walter Zomervrucht), Herve Makuka, Robin den Breems ( 30e rood), Nick Rutten, Wesley de Heij, Floris Keizerwaard ( 45e Mark Zomervrucht), Gert Jan van der Veen, Tim Kievit ( 71e Nico Huijer).Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date