DVO’32 en Dilettant delen de punten in spannend duel

• Rinus Zomervrucht
  • 13-05-2018
VOETBAL - Op zaterdag 12 mei heeft DVO’32 niet weten te winnen van Dilettant. De kansen waren er wel, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat ook de opponent diverse scoringsmogelijkheden op de overwinning mocht noteren. DVO keeper Ruben Verboon was echter weer eens goed op dreef en pareerde met diverse nuttige reddingen de Krimpense dadendrang.

DVO was de ploeg met het meeste balbezit en heeft eigenlijk 90 minuten de aanval gezocht daar waar Dilettant de Vlaardingers op eigen helft opwachtte om vervolgens te counteren. Na een klein kwartier kopte Nico Huijer de bal door op de vrij staande Tim Kievit en diens pegel bleek onhoudbaar voor de Dilettandse keeper: 1-0 dus en een goed begin voor de thuisploeg. Echter twee minuten later was de stand weer gelijk want ook het schot van de Dilettant speler die vrij kon uithalen was onhoudbaar en zo was de stand weer gelijk: 1-1. Vlak voor rust had de thuisploeg op voorsprong kunnen komen toen uit een corner van Diego Remondo Gomez Robin den Breems mooi inkopte maar de bal kwam via de kruising weer terug het veld in, helaas.

Na de thee een DVO dat de 2-1 verdiende maar Herve’s Makuka’s kopbal werd van de lijn gehaald en de grootste kans voor topscorer Gert Jan van der Veen, in stelling gebracht door aanvoerder Walter Zomervrucht, was jammer genoeg niet aan de altijd zo trefzekere van der Veen besteed toen hij in kansrijke positie over mikte. Nadat DVO dus niet kon doordrukken was het Dilettant wat eerst nog op een zwevende keeper Ruben Verboon stuitte maar daarna ondanks vermeend buitenspel de 1-2 tegen het Vlaardingse net drukte. Een koude douche voor de thuisploeg die in het laatste kwartier de rug rechtte. Tim Kievit snelde op rechts langs de back, gaf voor en Herve Makuka  scoorde alsnog de verdiende 2-2. De Vlaardingers probeerde het nog in de resterende tijd maar het warme weer had zijn tol geëist, en de ploeg kon geen vuist meer maken. Het gelijke spel betekent dat de kans op nacompetitie er nog altijd is al hebben de zwart witten het niet meer in eigen hand.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade (83e Mitchel vd Windt), Pieter van der Veen, Niko v Meijeren, Reinier van der Veen (81e Jan Jaap vd Berg), Diego Remondo Gomez, Walter Zomervrucht (c.), Gert Jan van der Veen, Robin den Breems, Nico Huijer (39e Herve Makuka), Tim Kievit.