DVO’32 faalt collectief bij Perkouw

19-11-2017 Sport Redactie

VOETBAL - Na een welverdiend vrij weekend moest DVO’32 gisteren naar Berkenwoude voor de confrontatie met F.C. Perkouw. Dit werd een koude douche voor de Vlaardingers die op geen enkel moment in hun spel kwamen. Natuurlijk was dit ook de verdienste van de spelers van Perkouw die er fel en kort opzaten en de tegenstander geen speelruimte gaven maar DVO zelf was dan ook zeer onzorgvuldig en slap. Men had ook zeer veel moeite met hoge diepe ballen die met de felle wind onberekenbaar bleken.

Het was in het begin al een waarschuwing toen Mark Verkade een bal van de lijn af moest koppen maar DVO bleef volharden in een rommelige opbouw waar steeds een Berkenwouder tussen zat. Dit was ook het geval na een goed kwartier toen de overgenomen bal gelijk naar links gespeeld werd en de 1-0 was een feit. Keeper Ruben Verboon redde daarna prachtig één op één maar was vlak daarna in de rebound kansloos zodat het 2-0 werd voor Perkouw ondanks vermeend buitenspel.

Met de Vlaardingse sluitpost is gelijk de enige voldoende genoteerd bij de ploeg van coach Ben Hoogwerf want Ruben Verboon wist diverse malen de 3-0 te voorkomen. In het tweede bedrijf had DVO de bal maar wist geen bres te slaan in de verdediging van Perkouw. Men probeerde het wel maar het lukte simpelweg niet, iedere keer zat er een grote teen of knie tussen en de bal bleef verkeerd vallen voor de Vlaardingse ploeg waarin met nog een stief kwartiertje de 18-jarige Sheik Done zijn debuut maakte . En anders floot de warrige scheidsrechter wel na weer een harde Berkenwoudse schreeuw.

De conclusie is dan ook dat als het voetballend niet lukt men fysiek wat meer de beuk erin moet gooien want dit verloor men negentig minuten lang. Met als voorbeeld Perkouw’s nummer 11 die met geel op zak steeds de grens bleef opzoeken. Het mocht van de scheids die na 93 minuten de verdiende zege voor Perkouw bekrachtigde. DVO’32 staat weer met beide beentjes op de grond en mag volgende week uit bij koploper Dilettant gaan voor eerherstel.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade (75e Sheik Done ), Niko v Meijeren, Thomas de Man, Reinier van der Veen( 55e Herve Makuka ), Diego Remondo Gomez, Walter Zomervrucht ( C ), Ruud Durinck, Gert Jan van der Veen, Robin den Breems, Nico Huijer( 55e Tim Kievit).Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date