DVO’32 gelijk tegen koploper Dilettant

25-11-2017 Sport Redactie

VOETBAL - Vandaag moest DVO’32 voor de tweede keer in een week acte de presence geven in de Krimpenerwaard. Na het onverwachte maar terechte verlies bij F.C.Perkouw was nu Dilettant in Krimpen aan de Lek de tegenstander. Dilettant, virtueel lijstaanvoerder met nog geen enkel verliespunt en dus op voorhand een loodzware klus voor de ploeg van trainer coach Ben Hoogwerf. Echter aan het einde van de wedstrijd was men bij DVO gematigd tevreden met de puntendeling van 2-2.

DVO was voetballend de meerdere van de opponent en kwam dan ook terecht op een 0-1 voorsprong al had het daar wel een defensieve blunder aan Dilettant kant voor nodig, maar de rappe vleugelaanvaller Tim Kievit maakte het bekwaam af. Daarvoor zeilde een kopbal van Robin den Breems maar rakelings naast en schoot Tim Kievit in vrije positie op de vijandelijke keeper om aan te geven dat DVO’32 zich geenszins verstopte. Dilettant kreeg ook een grote kans maar ook dit schot vloog over.Zo ging men naar de thee met een 0-1 voorsprong na deze ook op fysiek vlak stevige pot waarin de van een schorsing teruggekeerde Pieter van der Veen nog geel pakte na een flinke overtreding .

Na de break sneeuwde DVO soms onder in het fysieke geweld en kwam de thuisploeg na een mooie kopbal uit een vrije trap op 1-1 en redelijk snel daarna ook nog eens op 2-1 daar waar heel DVO toch een fluitsignaal voor vasthouden van Pieter van der Veen verwachte. Maar de scheidsrechter raakte in deze harde wedstrijd steeds meer het spoor bijster en grossierde in steeds meer foutieve beslissingen. Dilettant spinde daar garen bij want de ploeg speelt op het randje met veel fysiek geweld en lange ballen op de gevaarlijke voorhoede. De Vlaardingers echter knokten voor wat ze waard waren en Walter Zomervrucht pakte ook een gele prent op de enkel van een tegenstander. Zo waren de kaarten dus gekeerd in een mum van tijd en dat terwijl er toch na die eerste helft weinig aan de hand was voor DVO.

Gelukkig zegevierde het voetbal vlak voor tijd toen aanvoerder Walter Zomervrucht met een boogbal over de verdediging de op het randje van buitenspel staande Tim Kievit vond die met zo een zelfde lob de Dilettant keeper verschalkte voor de verdiende 2-2. Aan DVO kant ging men nog voor de winst maar ook Dilettant zocht de aanval zodat de spanning om te snijden was. De aanvoerder van Dilettant liep in een opstootje waarin Nico Huijer ook geel kreeg en niet bijster slim zo tegen zijn tweede prent aanliep en kon inrukken al was dit haast niet meer te zien want het was al een tijdje pikkedonker ( men kon zeker het lichtknopje niet vinden ). In de 96e minuut besloot de leidsman, nadat hij weer een discutabele vrije trap aan Dilettant toekende, de protesten aan Vlaardingse kant te bestraffen door de thuisploeg de vrije trap 20 meter verder vlak voor de DVO’32 zestien te laten nemen. Gelukkig ging deze vrije bal na een carambole naast want anders had de scheidsrechter wel erg veel invloed op het geheel uitgeoefend. Uitijndelijk is de conclusie dat DVO’32 zeer zeker voetballend met de top van deze 3e klasse mee kan en dat is een fijne constatering en ook heeft de ploeg zich goed gerevancheerd van het echec vorig weekend bij Perkouw ( 2-0 verlies ) door de koploper zijn eerste verliespunten toe te brengen. Volgende week komt Kethel Spaland naar de Marathonweg voor weer een topper en mag de Vlaardingse equipe de degens kruisen met de Schiedamse buurman voor weer een regioderby.
 
Opstelling DVO’32: Ruben Verboon (65e Martijn Leerdam ), Mark Verkade, Pieter van der Veen, Herve Makuka, Reinier van der Veen, Diego Remondo Gomez ( 74e Nico Huijer ), Ruud Durinck, Walter Zomervrucht, Gert Jan van der Veen, Robin den Breems ( 65e Pascal Moller ), Tim Kievit.

Gerelateerd