DVO’32 geplaatst voor volgende ronde beker.

• 17-09-2017
VOETBAL – De bekerwedstrijd tussen DVO ’32 en Maasdijk , met als inzet een plek in de volgende ronde, werd door de vele regen gisteren aan de Marathonweg op kunstgras gespeeld.

In de eerste twintig minuten was er weinig verschil in kansen. DVO kreeg met Mark Zomervrucht de beste maar de Maasdijk keeper wist de bal tot corner te verwerken. Maasdijk hield het speelveld klein en compact waardoor DVO moeite had om tot het combinatievoetbal te komen waarin de ploeg goed is. Maasdijk kwam ook gevaarlijk voor keeper Ruben Verboon maar de Vlaardingers hielden hun hok schoon met een verdedigingsblok van Pieter van der Veen en Niko v Meijeren, die prima speelden.

Op de vleugels stonden Mark Verkade en Herve Makuka die opkwamen als daar de ruimte voor was. Dit leverde toch voor Maasdijk het nodige gevaar op en wederom Mark Zomervrucht werd diep gestuurd maar de vingertoppen van de keeper voorkwamen de openingstreffer. In de rebound van een prima actie van Nico Huijer was Gert Jan van der Veen er als de kippen bij en de 1-0 was een feit. Dit werd direct gevolgd door een uittrap van keeper Ruben Verboon , en via Walter Zomervrucht naar Herve Makuka gespeeld. Diens voorzet werd door Gert Jan van der Veen bekwaam tot 2-0 gebombardeerd.
Een koude douche voor Maasdijk die aan de thee ineens tegen een 2-0 achterstand aankeken. In de tweede helft regeerde de Vlaardingse ploeg en het pleit was na tien minuten beslecht toen een vrije trap van Gert Jan van der Veen als een bom achter de Maasdijkse keeper sloeg: 3-0.

De 4-0 kwam van de voet van Pascal Moller die een prima actie vanaf de zijkant van Mark Zomervrucht op waarde schatte en zodoende de grote zege op mede 3e klasser Maasdijk gestalte gaf. Tim Kievit teisterde nog de lat maar de 5-0 viel niet. DVO’32 echter lijkt dus klaar voor de competitie waarin volgende week wederom op kunstgras Zestienhoven onder de rook van Rotterdam Airport de 1e tegenstander zal zijn.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade, Herve Makuka, Pieter van der Veen, Niko v Meijeren,Diego Remondo Gomez, Walter Zomervrucht ( 80e Reinier van der Veen ), Ruud Durinck, Nico Huijer (60e Tim Kievit ), Gert Jan van der Veen ( 72e Pascal Moller ), Mark Zomervrucht.