DVO’32 herstelt zich tegen Lekkerkerk met winst

03-11-2018 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Op deze aangename zaterdag heeft het keurkorps van oefenmeester Ben Hoogwerf zich knap hersteld van de 2-1 nederlaag uit bij VVOR in Rotterdam Alexander. Middenmoter Lekkerkerk werd aan de Marathonweg met 3-1 aan de kant geschoven.

DVO begon furieus en had na een kleine 10 minuten al een 2-0 voorsprong te pakken. Eerst kopte verdediger Nick Rutten een door Wesley de Heij genomen vrije trap knap binnen voor de 1-0. Kort daarop was er een razendsnelle uitval via links waarbij Mark Verkade de bal laag hard voor bracht waar Nico Huijer voor zijn man komend snoeihard de 2-0 aan tekende. Een prima begin van de Vlaardingers en DVO op rozen dus? Nee dat niet, want uit een snel genomen vrije trap werd de bal door Lekkerkerk bij de tweede paal neergelegd en binnen gewerkt voor de aansluitingstreffer: 2-1. DVO’32 verzuimde na de 2-0 om door te drukken en hield daarmee de opponent zelf in de wedstrijd al kreeg men nog wel de kans toen het al 2-1 was via een kopbal van Gert Jan van der Veen die goed naar de grond kopte om de marge weer op twee te brengen. De Lekkerkerkse keeper redde knap met de benen, en zo werd de rust bereikt met een minimale voorsprong van 2-1.

Na de thee een onrustig DVO wat de 'slag' niet meer echt te pakken kreeg en Lekkerkerk kreeg via een kopbal nog de kans op 2-2 maar de bal vloog over. Daarna teisterde aanvoerder Walter Zomervrucht met een knappe volley de lat en schoot Diego Remondo Gomez een gekruld schot net naast. Dit alles voordat een klein kwartiertje voor tijd Floris Keizerwaard met een weergaloze actie op links langs de verdedigers van Lekkerkerk snelde, voorzette en zag dat Tim Kievit de bevrijdende 3-1 tegen de netten joeg. Wedstrijd beslist, verdiend want de thuisploeg was beter, had zelfs de 4-1 nog op de pantoffel maar invaller Mark Zomervrucht raakte de lat zodat 3-1 de eindstand werd van een wedstrijd waarin de Vlaardingers zich dus herstelden van de zeperd tegen VVOR en bovenin blijven meedraaien. Over twee weken wacht de equipe van trainer coach Ben Hoogwerf de volgende test uit tegen Dilettant in Krimpen aan de Lek voor de competitie en oefent  men aanstaande donderdag vriendschappelijk in Schiedam tegen HBSS. 

Scoreverloop: 3e 1-0 Nick Rutten, 7e 2-0 Nico Huijer, 20e 2-1 Lekkerkerk, 78e 3-1 Tim Kievit.

Opstelling DVO’32 : Ruben Verboon, Mark Verkade, Pieter van der Veen, Atakan Karacoskun, Nick Rutten, Diego Remondo Gomez (74e Reinier van der Veen), Walter Zomervrucht ( c.) (64e Tim Kievit), Wesley de Heij, Floris Keizerwaard, Gert Jan van der Veen, Nico Huijer (82e Mark Zomervrucht).Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date