DVO’32 in replay wederom onderuit tegen HBSS

04-03-2020 Sport Redactie

VOETBAL - Op deze dinsdagavond stond de inhaalwedstrijd tegen het Schiedamse HBSS op het programma en daar waar in oktober vorig jaar een 0-2 nederlaag tegen de equipe van oefenmeester Toon Wolters werd geleden waren de Schiedammers wederom te sterk voor de Vlaardingse ploeg. In een pittig potje voetbal zegevierde HBSS uiteindelijk met 2-4 met als grote kleine man aan Schiedamse kant Wesley Schouten die alle vier de treffers voor zijn rekening nam.

In het eerste half uur waren er geen kansen buiten een schot van Colin Pleijsier wat voorlangs zeilde voor beide ploegen te noteren. Toch kwam HBSS op voorsprong toen DVO keeper Ruben Verboon een terugspeelbal niet adequaat kon wegwerken. Wesley Schouten was er als de kippen bij en de 0-1 een feit. DVO’32 was niet bij machte een bres te slaan in de hechte Schiedamse defensie maar kwam toch op gelijke hoogte toen rechtsback Pieter van der Veen een ziedend schot losliet dat pardoes achter HBSS goalie Mickey Nijman insloeg. 1-1 en rust.

In het tweedee bedrijf ging echter alles fout wat fout kon gaan voor de ploeg van trainer Ben Hoogwerf, want al na drie minuten counterde HBSS naar 1-2, de vlag van de grensrechter ging omhoog, buitenspel voor Wesley Schouten, echter scheidsrechter Danny van Aalst weigerde het vlagsignaal te honoreren, ging zelfs niet naar de grens toe om zijn mening te horen en keurde de treffer dus goed. Dit zorgde voor zoveel reuring dat centrale verdediger Jan Jaap van der Berg in het daaropvolgende rumoer twee keer geel kreeg voorgehouden zodat de thuisploeg niet alleen met 1-2 achter kwam maar ook met een man minder verder moest.

De klap kwam hard aan, DVO was van slag, zocht wel naar de gelijkmaker maar echt overtuigend was het niet, de gasten counterden vervolgens via de aalgladde Wesley Schouten bekwaam naar 1-4 voordat Nico Huijer na goed voorbereidend werk van Hassan Hussein de stand een wat dragelijker aanzien gaf. 2-4 en einde wedstrijd. De conclusie was vanavond dat DVO’32 te weinig bracht om aanspraak op de punten te kunnen maken, tel daarbij de persoonlijke fouten, de discutabele 1-2 en de domme rode kaart en het moge duidelijk zijn dat het er deze wedstrijd niet in zat. HBSS vervolgd zijn weg naar boven op de ranglijst en DVO’32 zal zaterdag aanstaande uit een ander vaatje moeten tappen om uit bij vv Rhoon de vacante tweede periode te pakken. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date