DVO’32 in slotfase onderuit in nacompetitie

03-06-2018 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Op zaterdag 2 juni is DVO’32 er niet in geslaagd om de laatste vier te bereiken voor promotie naar de 2e klasse. In een spannende aan elkaar gewaagde pot voetbal tegen Rijnmond Hoogvliet Sport trok uiteindelijk de thuisploeg door een discutabele strafschop aan het langste eind met 1-0. DVO mag echter met opgeheven hoofd afscheid nemen van de promotie ambities want de ploeg heeft echt alles gegeven wat het in zich had.

De eerste 10 minuten begonnen met het voetbal wat DVO graag speelt. Verzorgd combinatie voetbal, zonder echter gevaarlijk te worden liet men wel gelijk zien wat de bedoeling was. Rijnmond Hoogvliet Sport was daarna in de 1e helft de gevaarlijkste ploeg die in de omschakeling razendsnel de aanval zocht. Keeper Ruben Verboon moest bij de eerste de beste gevaarlijke aanval gelijk alle zeilen bijzetten om de 1-0 te voorkomen.Het Vlaardingse doel werd daarna nog bestookt met afstandsschoten die de juiste richting niet hadden maar ook daar zag men de aanvallende intenties. Zo was de bekende krakeling 0-0 dus de ruststand in een aantrekkelijke wedstrijd.

Na de thee gelijk een flitsende aanval van de thuisploeg over rechts met een goede voorzet, de bal werd prima terug gekopt en daarna net over gekegeld, waarmee de 2e helft goed was begonnen. DVO kreeg echter gaandeweg de 2e helft steeds meer het initiatief en het leek wel of de Vlaardingers conditioneel de betere waren. De grootste kans kwam voor de ploeg van oefenmeester Ben Hoogwerf toen een breedtebal van Rijnmond Hoogvliet Sport werd onderschept en aanvaller Mitchel vd Windt alleen op de Hoogvlietse sluitpost af kon. De keeper won dit duel jammer genoeg zodat de thuisploeg een achterstand bespaard bleef. Daarna sloeg het noodlot toe voor de Vlaardingers. Aanvoerder Walter Zomervrucht kon niet verder en moest er af met flinke kramp, en 5 minuten voor tijd ging de geel groene buitenspeler met de dreads langs Mark Verkade om vervolgens te stuiten op Niko v Meijeren. Gretig volgde de val over de stilstaande DVO verdediger: strafschop besliste de scheids, schwalbe vond men bij heel DVO. Bij de thuisploeg eigende men blij deze mogelijkheid toe en de 1-0 was een feit.

DVO moest en zocht daarna met lange ballen de lange Gert Jan van der Veen maar het leder viel niet meer goed en toen ook middenvelder Diego Remondo Gomez er ook nog geblesseerd af moest bleven er 10 Vlaardingers over die geen vuist meer konden maken. De eliminatie was een feit, echter DVO verlaat dit strijdtoneel met opgeheven hoofd .

Opstelling DVO’32 : Ruben Verboon, Mark Verkade, Roan Durinck, Diego Remondo Gomez, Reinier van der Veen, Robin den Breems, Walter Zomervrucht (c.)( 73e Niko v Meijeren), Gert Jan van der Veen, Jan Jaap vd Berg (45e Tim Kievit), Herve Makuka ( 45e Nico Huijer), Mitchel vd Windt.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date