DVO’32 in slotfase verdiend naast Charlois

• Rinus Zomervrucht
  • 13-10-2018
VOETBAL - Vandaag de confrontatie tussen de twee ploegen in de derde klasse C die beiden nog geen punt hadden verspeeld. Charlois van de oldegaarde op Rotterdam-Zuid gestart met drie klinkende overwinningen en DVO’32 met nog geen enkele tegentreffer in drie duels. Charlois maakte een vliegende start. Al in de eerste minuut braken de Rotterdammers er met een goede aanval doorheen. DVO-keeper Ruben Verboon zette de voet dwars en vloerde de aanvaller. Strafschop voor Charlois en geel voor de sluitpost en dus de uitgelezen kans voor de bezoekers op een vroege voorsprong. En dat gebeurde ook want de pingel werd benut 0-1 en DVO moest wel heel vroeg in de achtervolging. Dat deden de Vlaardingers ook en gaandeweg het eerste bedrijf kwam het initiatief steeds meer bij DVO’32 te liggen maar verder dan een pegel op de vuisten van de keeper van Robin den Breems kwam men niet. De thuisploeg had het optische overwicht maar moest bij de les blijven voor de Rotterdamse counters.

Hoe anders was het tweede bedrijf. DVO was heer en meester en het spel speelde zich grotendeels af op de helft van Charlois. De trainer van de Rotterdammers werd steeds nerveuzer en viel verbaal de scheidsrechter aan die hem prompt wegstuurde. Floris Keizerwaard en ook Nico Huijer kregen beiden een goede kopkans op twee prima voorzetten van winger Tim Kievit maar de verdiende gelijkmaker viel maar niet. Charlois moest steeds verder achteruit en hapte naar adem. Het was uiteindelijk Gert Jan van der Veen die de gelijkmaker binnen kopte 1-1. DVO’32 ging vol voor de winst en die leek er bij het scheiden van de markt ook te komen toen Jelle Blankestijn vol de 2-1 inkopte. Echter de grensrechter van Charlois stak resoluut zijn vlag in de lucht en de scheids nam dit over en dus geen doelpunt. Na afloop was dit de discussie bij het talrijk opgekomen publiek. Bij DVO vond men dit absoluut geen buitenspel en voelde men zich bestolen van wat achteraf een terechte winst was geweest en bij Charlois haalde men opgelucht adem en refereerde aan de eerste minuut toen DVO’32 keeper Ruben Verboon de rode kaart ontsprong bij de strafschop en slechts geel kreeg. Hoe het ook zij, beide koplopers moesten genoegen nemen met een punt en blijven dus ook beiden ongeslagen bovenin meedoen.