DVO’32 is ook VOB de baas

• 11-12-2016
VOETBAL - Op een regenachtige zaterdagmiddag moest DVO’32 aantreden aan de marathonweg voor de topper tegen het Rotterdamse VOB. De overschiese equipe had vorig weekend een flinke oorwassing gekregen van koploper CION met 5-0 en was dus gebrand op eerherstel. DVO daarintegen knokte zich in een moeilijke wedstrijd in Den Haag tegen hekkensluiter Wanica Star naar een 3-1 zege en kon vandaag weer beschikken over de herstelde Pieter van der Veen, Mark Zomervrucht en aanvalsleider Gert Jan van der Veen.

Herve Makuka en Tim Kievit werden ook fit bevonden en keeper Ruben Verboon zat voor het eerst nadat hij in de voorbereiding tegen CKC een gebroken hand opliep dit seizoen weer bij de wedstrijdselectie. In deze laatste wedstrijd voor de winterstop waren de belangen voor beide ploegen dus groot. DVO liet echter geen spaan heel van de Rotterdamse ploeg en walste met 4-0 over de tegenstander heen.

In het eerste bedrijf stokte de productie nog al had DVO veruit de beste kansen via Tim Kievit en Mitchel van der Windt. Ook werd de Vlaardingers een zuivere strafschop onthouden en scoorden zij een glaszuivere goal middels een kopbal van Ruud Durinck maar stond toch de bekende krakeling op het scorebord bij de rust.

Begin tweede helft nadat Walter Zomervrucht onregelementair gestopt werd en de VOB keeper de toegekende vrije trap van Diego Remondo Gomez niet goed verwerkte was het wel raak. De toegesnelde Gert Jan van der Veen prikte attent de rebound binnen 1-0 . De 2-0 kwam van de voet van Mitchel van der Windt die de knikker na een hoge voorzet pardoes op de slof nam en met deze dropkick de partij besliste.

VOB liet het hoofd hangen en het was enkel DVO wat de klok sloeg. Diego Remondo Gomez maakte na een assist van Tim Kievit de 3-0 en de 4-0 was weer voor Mitchel van der Windt voor de ploeg van trainer Coach Ben Hoogwerf die met verve de aanval van de nummer 3 op de ranglijst afsloeg en lekker gaat overwinteren in het spoor van koploper CION.