DVO’32 knokt zich naar winst tegen Spirit

• Redactie
  • 04-11-2017
VOETBAL - Op deze regenachtige zaterdagmiddag heeft het team van oefenmeester Ben Hoogwerf drie zeer belangrijke punten weten te bemachtigen tegen het Oudekerkse Spirit. Dat dit niet zonder slag of stoot ging moge duidelijk zijn maar aan het einde van de rit was het toch weer de Vlaardingse ploeg die eindigde met de verdiende winst van 1-0.

DVO was de eerste twintig minuten voetballend de meerdere van de opponent en had misschien ook wel een strafschop verdiend toen Gert Jan van der Veen onderuit werd gegleden in het strafschopgebied, echter de scheidsrechter  zag er niets in. DVO probeerde via de flanken met Tim Kievit en de opkomende Mark Verkade de voorzet erin te brengen maar dit leverde geen resultaat op.Spirit kwam er één keer gevaarlijk uit met een vlijmscherpe counter maar de aanvaller schoot in kansrijke positie naast. Dit bleek achteraf de enige uitgespeelde kans van de bezoekers die zich verder beperkten tot snel de lange bal met fysiek spel. Dat de Vlaardingers het daar moeilijk zat mee hadden bleek wel in de slotfase van het duel toen Spirit alles deed om de gelijkmaker te forceren. In de eerste helft kon vlak voor rust een voorzet van captain Walter Zomervrucht net niet tot een treffer kon worden omgezet door Gert Jan van der Veen maar dit scheelde bijzonder weinig en dus ging men rusten met 0-0.

Na de thee kwam DVO’32 verdiend op 1-0 met een prima aanval die begon bij Walter Zomervrucht. Via Diego Remondo Gomez werd Nico Huijer gelanceerd en zijn assist belande op het blonde hoofd van topscorer Gert Jan van der Veen: de 1-0 was een feit. Spirit nam daaropvolgend het initiatief en drukte DVO naar achter , echter enig overleg zat er niet in want dit leidde niet tot kansen. Kansen die DVO wel kreeg via de van een kaakbreuk herstelde Robin den Breems die door de verdediging van de geelwitte ploeg heen slalomde en bijna de 2-0 maakte. Ook Diego Remondo Gomez was er op een gegeven moment door maar zijn trekbal miste op het laatst de precisie en de kracht. Na tweemaal geel moest in de 77e minuut centrale verdediger Pieter van der Veen eraf zodat de ploeg nog een stief kwartiertje met 10 man moest zien te overleven. Dit lukte maar koste wel een hoop kracht en toen na zes minuten blessuretijd de scheidsrechter afblies was de zege binnen en blijven de Vlaardingers knap op een derde plaats staan in competitie 3C.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade, Niko v Meijeren, Thomas de Man ( 70e Reinier van der Veen ), Pieter van der Veen (77e rood 2x geel ), Diego Remondo Gomez, Walter Zomervrucht ( C ), Ruud Durinck, Gert Jan van der Veen, Tim Kievit ( 80e Robin den Breems ), Nico Huijer ( 61e Pascal Moller ).