DVO’32 lijdt puntverlies tegen Vlotbrug

• Rinus Zomervrucht
  • 03-10-2020
VOETBAL - Vandaag heeft de ploeg van trainer Ben Hoogwerf de gasten uit Hellevoetsluis niet op een nederlaag kunnen trakteren. DVO was de ploeg met het meeste balbezit, de beste kansen en het betere spel, echter de spelers van Vlotbrug kregen tóch een paar aardige kansen uit de counter waar keeper Mario Stark zich tot het uiterste moest inspannen een achterstand te voorkomen.

DVO’32 zelf begon goed, liet de bal rondgaan en al na 4 minuten was daar het eerste gevaar voor de goal van Vlotbrug maar de voorzet van de uitglijdende Floris Keizerwaard belandde op de bovenkant lat. FC Vlotbrug reageerde in de 14e minuut met een voorzet van de zijkant die net over de goal van Mario Stark ging. Op het kwartier was er een fikse tegenvaller voor de thuisploeg toen aanvalsleider Gert Jan van der Veen er met een enkelblessure vanaf moest. Nico Huijer verving hem. Daarna namen de Vlaardingers steeds meer het initiatief en  DVO’32  kwam na een goed half uur terecht op 1-0 toen Colin Pleijsier een strafschop verzilverde die na hands door de scheidsrechter was toegekend.

Na de rust pauze dacht DVO’32 in de 50e minuut op 2-0 te komen echter de scheidsrechter keurde de goal af wegens een overtreding op de keeper. DVO ging er vol voor Nico Huijer snoeihard op de paal en de rebound van Floris Keizerwaard voorlangs, het zat helaas niet mee. Sterker nog, Vlotbrug kreeg zelfs na 55 minuten de ultieme kans na die éne spaarzame counter één op één maar keeper Mario Stark redde bekwaam. Die gelijkmaker kwam er toch toen de gasten een vrije trap kregen op een goede 20 meter van de DVO goal.  De muur van de thuisploeg week uitéén bij het schot van Simeon Seghers en de DVO goalie was kansloos: 1-1.

DVO’32 probeerde het wel daarna, Nico Huijer was er nog bijna door, werd gevloerd met een duw maar de scheidsrechter wuifde het protest weg en de leeg gespeelde thuisploeg moest in de slotfase nog alle zeilen bijzetten om de 1-2 te voorkomen. FC Vlotbrug trok het punt met soms onacceptabel spel, getuige de rode kaart voor doelpuntenmaker Simeon Seghers, over de streep en was er terecht blij mee.

Concluderend had DVO’32 met de kansen die men onbenut liet de 3 punten aan de Marathonweg moeten houden. Dit gebeurde echter dus niet en zo leverde de tweede thuiswedstrijd wederom puntverlies op. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij koploper HBSS in Schiedam

Opstelling DVO’32: Mario Stark, Pieter van der Veen, Atakan Karacoskun (c.), Nick Rutten, Jan Jaap van den Berg (45e Mark Verkade) , Wesley de Heij , Robin den Breems, Colin Pleijsier (75e Tim Kievit), Tim van der Hoeven, Floris Keizerwaard, Gert Jan van der Veen (15e Nico Huijer).