DVO’32 maatje te klein voor Kethel Spaland

03-12-2017 Sport Redactie

VOETBAL – Gisteren vond aan de Marathonweg op een waterkoude zaterdag de derby tegen het Schiedamse Kethel Spaland plaats. De Schiedamse koploper had voorafgaand aan dit weekend samen met mede- lijstaanvoerder Diletttant maar liefst 8 punten voorsprong op het trio DVO’32, VVOR en Zwarte Pijl en dus moest, om mee te blijven doen, de ploeg van oefenmeester Ben Hoogwerf een resultaat boeken.

Na het uitvallen vorig weekend van keeper Ruben Verboon bleek de sluitpost nog teveel last van de rug te hebben om te spelen; Martijn Leerdam was zijn vervanger. Lijstaanvoerder Kethel Spaland bleek in Vlaardingen nipt de betere. De 1-2 was aan het einde van de rit een terechte uitslag, en al had Tim Kievit in de 90e minuut de 2-2 op zijn schoen, voormalig DVO’32 keeper Michel Zuur bleek een te lastige hobbel zodat het bij die stand bleef.
DVO kwam al na 40 seconden op 1-0 toen Gert Jan van der Veen uit een corner van Ruud Durinck de 1-0 binnenkopte. Voorwaar een prima start dus ,echter na de treffer trok Kethel Spaland het spel steeds meer naar zich toe en moest DVO zich beperken tot tegenhouden en de counter. Het kon niet uitblijven al duurde het tot vlak voor rust maar toen was het raak: Dimitri Hooftman tekende voor de Schiedamse gelijkmaker 1-1 en rust. Een koude douche zo vlak voor de thee.

In het tweede bedrijf was de strijd wat gelijkwaardiger al was DVO niet bij machte kansen af te dwingen de Schiedamse ploeg echter ook niet maar de gasten bleven wel dreigender. De 1-2 kwam uit persoonlijke fouten. Keeper Martijn Leerdam liet de bal uit een voorzet los en het wegwerken van Pieter van der Veen liet de bal belanden bij Schiedammer Tim Oosterwaal die de knikker onberispelijk inschoot. DVO moest in de achtervolging maar kon geen bres schieten in de defensie van de opponent zodat concluderend de zege voor Kethel Spaland verdiend mocht worden genoemd. Dit was ook de beste ploeg waar tegen de Vlaardingers gespeeld hebben in deze 3e klasse, zo vond men achteraf bij de 3e helft in de kantine. DVO’32 zal zijn wonden moeten likken, de rug moeten rechten en zorgen dat volgende week uit bij Leonidas de ploeg er weer staat.

Opstelling DVO’32: Martijn Leerdam, Mark Verkade ( 80e Pascal Moller ), Pieter van der Veen, Herve Makuka, Reinier van der Veen ( 75e Thomas de Man ), Diego Remondo Gomez, Ruud Durinck, Walter Zomervrucht ( C ), Gert Jan van der Veen, Nico Huijer ( 45e Robin den Breems ), Tim Kievit.

Gerelateerd