DVO’32 moet zijn meerdere erkennen in VVOR

• Rinus Zomervrucht
  • 16-03-2019
VOETBAL - Op deze stormachtige zaterdag moest DVO'32 proberen de schade weg te poetsen van afgelopen weekend. Toen er werd op Woudestein verloren van Excelsior Rotterdam met 3-2. Dat moest vandaag echter gebeuren tegen VVOR dat vol in de race is voor het kampioenschap in deze derde klasse. Geen makkelijke opgave.

Welnu het lukte ook niet, Voetbalvereniging Oost Rotterdam bleek voetballend de betere en kwam in de eerste helft verdiend aan de leiding toen DVO keeper Ruben Verboon de bal niet goed wegwerkte, waarna de bal uit de rebound werd binnen geschoten. De harde wind DVO’s keeper redde voor de thee de ploeg nog met de benen anders was de 0-2 al een feit geweest. De Vlaardingers konden geen vat op de gasten krijgen die ook nog eens een treffer om onduidelijke reden zagen afgekeurd zodat de marge van 1 met de wind mee na de rust nog alles open liet.

In het tweede bedrijf viel de 0-2 alsnog voordat DVO’s topscorer alle tijden Gert Jan van der Veen die terugkwam van ziekte en Walter Zomervrucht terug van een blessure de controle weer wat meer bij de Vlaardingse ploeg brachten. De 1-2 van Jelle Blankestijn uit een corner van Diego Remondo Gomez bracht de spanning weer terug. Een scrimmage voor de VVOR goal rolde net voorlangs, Walter Zomervrucht’s pegel uit de rebound vloog net over en Diego Remondo Gomez schuiver kon door VVOR’s keeper net tot corner worden verwerkt. De 2-2 had dus nog gekund maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat VVOR de beste kansen kreeg want door de jacht op de 2-2 kregen de Rotterdammers natuurlijk ruimte en kansen op de 1-3. Atakan Karacoskun en Pieter van der Veen voorkwamen erger maar de zege was op het einde verdiend voor de gasten die vol jagen op de titel.