DVO’32 na moeizame zege naar nacompetitie.

• Rinus Zomervrucht
  • 27-05-2018
VOETBAL - DVO’32 heeft gisteren Leonidas uit Rotterdam Schiebroek verslagen en zich daardoor geplaatst voor de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Voorwaar een prestatie van formaat van de ploeg van trainer coach Ben Hoogwerf die na het kampioenschap vorig seizoen in de vierde klasse dus weer een promotiekans krijgt.

De wedstrijd onder tropische omstandigheden was het aanzien nauwelijks waard. DVO kwam niet in zijn normale spel en Leonidas met een paar boomlange verdedigers achterin roeide alles lang en hoog weg. Er zat geen enkele gedachte achter het aanvallende spel, maar de vele lange ballen kwamen verbazingwekkend vaak bij een Rotterdammer terecht. DVO leek te angstig om te aanvallend te spelen en zoals in de uitwedstrijd ( 3-1 verlies) in het Rotterdamse mes te lopen.

Zo ontspon zich een trage wedstrijd zonder echte kansen met DVO in balbezit en Leonidas afwachtend. Na een goed half uur scoorde Tim Kievit in de rebound de verdiende 1-0. Dit nadat Diego Remondo Gomez die het leder doorgekopt zag door Gert Jan van der Veen nog op de Leonidas keeper gestuit was, De ban was daarmee gebroken.Tussendoor werd de Leonidas grensrechter nog weggestuurd na herhaaldelijk commentaar op de scheidsrechter en moest de Vlaardingse keeper Ruben Verboon nog met een uiterste safe de 1-1 voorkomen nadat verdediger Mark Verkade de knikker totaal verkeerd op zijn hoofd kreeg. 1-0 voor DVO’32 met de rust dus.

In het tweede bedrijf hikten de Vlaardingers tegen aanvallen (en de voorsprong uitbreiden) en de 1-0 verdedigen aan. Leonidas kreeg twee dotten van kansen maar de rebound na weer een redding van keeper Ruben Verboon werd tegen Robin den Breems aangeschoten. Drie minuten daarna werd een Rotterdamse kans wederom ternauwernood geblokt. Tussendoor uit een goed genomen vrije trap van Diego Remondo Gomez kopte centrale verdediger Roan Durinck net naast. Leonidas kon het niet echt meer bijbenen in de laatste fase en bij DVO was de noodzaak om aan te vallen er ook af. Spits Herve Makuka werd met alle middelen afgestopt maar de scheids trad er niet tegen op. De rechtsback van Leonidas werd nadat hij al geel gezien had tot rust gemaand maar was zo opgefokt dat hij alsnog de rode kaart kreeg. Hij moest door zijn ploeggenoten naar de kleedkamer werden geleid. DVO had er geen boodschap aan en trok de overwinning over de streep en mag zich dus als promovendus op gaan maken voor het toetje: Ncompetitie, geweldig, uit tegen Rijnmond Hoogvliet Sport volgende week te Hogvliet. Het bier na afloop smaakte goed!

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade, Pieter van der Veen, Roan Durinck, Diego Remondo Gomez, Reinier van der Veen, Walter Zomervrucht ( c.), Gert Jan van der Veen, Robin den Breems (73e Mitchel vd Windt), Herve Makuka, Tim Kievit.