DVO’32 naar verdiende zege op Zwarte Pijl.

01-10-2017 Sport Redactie

VOETBAL – Gisteren speelde DVO’32 aan de Marathonweg tegen het Rotterdamse Zwarte Pijl. Een ploeg die vorige week ook als nieuwkomer in de 3e klasse Leonidas 3 punten afsnoepte met een 1-0 overwinning. DVO’32 ging in de seizoensouverture bij RCSV Zestienhoven in blessuretijd onderuit met 3-2 en wilde wat graag willen winnen. De ploeg van trainer coach Ben Hoogwerf had in vergelijking met vorig weekend spits Mark Zomervrucht terug na een lichte blessure. Robin den Breems bivakkeert nog in de lappenmand evenals Sjoerd Zwaneveld en de langdurig afwezige Tim Kolsteren. Daarbij kwam weer de lichtgeblesseerde Ruud Durinck, dus was het weer schuiven voor de technische staf.

De eerste grote kans was na 8 minuten voor DVO toen de Rotterdamse keeper een harde vrije trap van Gert Jan van der Veen niet kon vasthouden. Aanvaller Tim Kievit liep in de rebound net wat te ver door en miste dus de finesse voor de 1-0. DVO was voetballend de betere en Zwarte Pijl beperkte zich tot tegenhouden en counteren. In de organisatie stonden de Rotterdammers goed dus was het voor DVO moeilijk doorkomen. Met ook vlak voor rust nog een flinke kans voor Zwarte Pijl die voorlangs ging brak de rust aan met de beruchte krakeling 0-0.

Na de thee een fel DVO wat de teugels nog strakker aantrok en het initiatief greep, centrale verdediger Pieter van der Veen kopte een voorzet van de zijkant snoeihard op de lat maar de verdiende voorsprong bleef uit. Diezelfde Pieter van der Veen werd met nog een half uur op de klok opzichtig naar de grond getrokken en dus was de gegeven strafschop terecht. Gert Jan van der Veen voltrok het vonnis en de 1-0 was een feit. Echter het bleef achterin opletten, de Rotterdammers speelden met hun fysiek voorin snel diep en een doorgekopte bal leverde een grote kans op maar de aanvaller kegelde te gehaast over; een waarschuwing om scherp te blijven verdedigen voor de Vlaardingers werd dus afgegeven.

Toen in de 79e minuut Charble Triebel van Zwarte Pijl bij een tackle op Walter Zomervrucht veel te laat was en zijn tweede gele prent kreeg en kon gaan douchen was het pleit wel beslecht in Vlaardings voordeel. De 2-0 van Pascal Moller besliste de wedstrijd en leverde DVO’32 de verdiende drie punten op.
Dinsdag is er de eerste ronde van de Voetbal Rijnmond Cup uit in Ommoord tegen 4e klasser sv.Ommoord, gevolgd door komende zaterdag de streekderby in Schiedam tegen HBSS

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade (87e Thomas de Man ), Pieter van der Veen, Herve Makuka, Reinier van der Veen (71e Niko v Meijeren ), Diego Remondo Gomez, Walter Zomervrucht, Nico Huijer, Gert Jan van der Veen, Mark Zomervrucht (76e Pascal Moller ), Tim Kievit.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date