DVO’32: nacompetitie in vizier na winst op Leonidas.

19-05-2019 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Gisteren aan de Marathonweg moest DVO’32 na de zeperd van vorig weekend tegen FC IJsselmonde (2-0 verlies) winnen om de kansen op nacompetitie in leven te houden. En dat is gelukt. De ploeg van trainer Ben Hoogwerf hield de punten aan de Marathonweg met een verdiende zege op Leonidas. Let wel het Leonidas wat vorige week koploper Charlois van het kampioenschap afhield door aan de Oldegaarde de winst weg te kapen. 

In een pittig potje voetbal waren de Vlaardingers de ploeg met het meeste balbezit en ook de meeste mogelijkheden. Zo was Floris Keizerwaard dichtbij een aardige kans maar hij speelde de bal net te ver voor zich uit zodat de Rotterdamse keeper kon oprapen. Ook kreeg Nico Huijer nog een kans nadat de bal werd doorgekopt door Gert Jan van der Veen maar de spits kon er net niet bij. DVO’32 kreeg nog een vrije trap op een aardige positie maar de knal van Gert Jan van der Veen spatte uitéén op de vuisten van de keeper.

Leonidas, wat verder nog niet voor de Vlaardingse goal geweest was, kreeg bij het scheiden van de markt nog een vrije trap die door DVO sluitpost Ruben Verboon in drie instanties gestopt moest worden zodat 0-0 de ruststand was.

Na de thee weer een dominant  DVO’32 wat na een stief kwartiertje de leiding nam toen een goed aangesneden vrije trap van Walter Zomervrucht op het voorhoofd van Gert Jan van der Veen terecht kwam en de 1-0 een feit was. Gevolgd door gelijk daarop een gestroomlijnde aanval die via Robin den Breems en Tim Kievit bij de inkomende Nico Huijer belandde  en het was 2-0. Wedstrijd gespeeld. Leonidas kon niet en DVO hoefde niet meer en dus blijven de Vlaardingers in de race voor de nacompetitie. Volgende week de uitwedstrijd bij het vandaag kampioen geworden Charlois ( hiervoor de felicitaties vanuit Vlaardingen). DVO’32 zal minimaal een punt moeten pakken om deel te mogen nemen aan de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date