DVO’32 pakt zwaarbevochten zege in Lekkerkerk

28-01-2018 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Op karakter na een wedstrijd met twee gezichten heeft DVO’ 32 gisteren een zwaarbevochten driepunter meegenomen uit Lekkerkerk. Tegen vv Lekkerkerk waren de Vlaardingers in de eerste helft heer en meester. Met het windje mee was de ploeg voetbaltechnisch de betere , in de rug gesteund door een vroege 0-1 van Robin den Breems die een flater in de Krimpenerwaardse verdediging bekwaam afstrafte.

DVO’32 speelde verder een puike wedstrijd waarin, buiten een rakelings over gaand afstandsschot van Lekkerkerk, niets werd weggegeven. Lekkerkerk spits Kevin Liefhebber werd van de goal van Ruben Verboon gehouden en was nog niet gevaarlijk in dit eerste bedrijf. En nadat Nico Huijer nog na prima doorgaan op de keeper was gestuit was het aanvoerder Walter Zomervrucht die op een assist van Robin den Breems de 0-2 op het scorebord zette.

DVO kreeg kansen om de opponent op een nog grotere achterstand te zetten maar bleef steken op 0-2 bij de rust. Na de thee een volledig ander spelbeeld. De wind zorgde ervoor dat DVO maar moeilijk van de eigen helft afkwam, iedere keer pompte Lekkerkerk de bal weer in de Vlaardingse ‘16’ en er volgde dan ook veel kopduels en scrimmages voor de neus van keeper Ruben Verboon. Na een paar minuten was het dan ook nog eens de klasse van de ervaren Kevin Liefhebber die goed de 1-2 inkopte voor de aansluitingstreffer en Lekkerkerk de benodigde boost gaf. DVO’s topscorer Gert Jan van der Veen kreeg daarna een goede kans want er kwam natuurlijk ruimte met een fel aandringend Lekkerkerk, maar zijn schot ging over. Vlak daarna weer een scrimmage voor het DVO doel waarbij heel Lekkerkerk om een strafschop schreeuwde na een vermeende handsbal. De scheidsrechter die volgens de Vlaardingse fans wel erg makkelijk floot als er weer een speler van de thuisploeg op de grond lag ging hier dit keer niet in mee en wuifde de protesten weg.

Met nog een dik kwartier te gaan werd het wel 2-2 door wederom Lekkerkerk spits Kevin Liefhebber die na onzorgvuldig balverlies op het Vlaardingse middenveld de voorzet van de nummer 7 op waarde wist te schatten en het leder in het uiterste hoekje kopte. DVO’32 trainer Ben Hoogwerf wisselde de moegestreden Nico Huijer die na een zeer bewogen week op was voor de snelle Hassan Hussein die met een van zijn eerste acties gelijk zijn hamstring blesseerde en weer vervangen moest worden door Mitchel vd Windt.

De ook zeer rappe Tim Kievit zorgde echter toch voor de winst ,gelanceerd door een prima steekbal van Gert Jan van der Veen snelde hij alles en iedereen voorbij en de niet meer verwachte 2-3 lag achter de vijandelijke goalie. En zo is DVO’32 goed ontwaakt uit de winterslaap en wacht volgende week Zestienhoven waar men in de competitie ouverture onverwacht met 3-2 verloor.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade, Niko v Meijeren, Pieter van der Veen, Herve Makuka, Diego Remondo Gomez ( 57e Tim Kievit ), Ruud Durinck, Walter Zomervrucht, Robin den Breems, Gert Jan van der Veen, Nico Huijer ( 79e Hassan Hussein 83e Mitchel vd Windt ).Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date