DVO’32 speelt frustratie weg en walst DRL plat

• Rinus Zomervrucht
  • 17-02-2019
VOETBAL - Op een zonnige zaterdag stond gisteren voor het DVO'32 van coach Ben Hoogwerf de confrontatie met het Rotterdamse DRL op het programma. Voor de in een moeilijke fase verkerende Vlaardingers een lastige uitwedstrijd want de Rotterdamse leeuw had zijn laatste thuiswedstrijd tegen de nummer 2 VVOR gewonnen dus DVO was gewaarschuwd.

Op sportpark De Leeuwenkuil echter had DVO geen kind aan de thuisploeg en was 90 minuten lang de ploeg die de regie voerde. Al in de 2e minuut stuurde Diego Remondo Gomez voorwaartse Tim Kievit al op pad maar de rappe spits strandde nog op de DRL keeper. Nico Huijer bracht de Vlaardingers op een assist van aanvoerder Walter Zomervrucht wel op voorsprong na een klein kwartiertje en de opstomende Mark Verkade had vlak daarna de 0-2 op zijn schoen maar wederom redde de DRL sluitpost.

Vlak na het half uur snelde Tim Kievit er op rechts langs en zijn goede voorzet was een prooi voor de attente Nico Huijer en de 0-2 was daar. DRL probeerde met de lange bal naar de zijkanten en dan de voorzet voor de DVO goal wat gevaar te stichtten maar dit leidde niet tot echte kansen, derhalve de verdiende voorsprong voor DVO’32 bij de rust.

Na de thee een wat feller DRL met ook nog een flinke kans maar de slimme hakbal werd bekwaam gered door keeper Ruben Verboon; had het 1-2 geworden wie weet wat het verloop dan was geweest. Dit gebeurde dus niet en daarna kwam het Kievit kwartiertje ( naar het Haags kwartiertje ) want DVO’s nummer 7 scoorde maar liefs 4 maal achter elkaar. Voorwaar een unicum. 2 grote fouten achterin bij de Rotterdammers, een voorzet van Floris Keizerwaard die Kievit afrondde, wederom een 1 op 1 en dan na die 4 goals ook nog eens gevloerd worden door de keeper waarna Atakan Karacoskun de toegekende strafschop in 0-7 omzette maken DVO’s aanvaller onmiskenbaar de man van de wedstrijd maar heel DVO’32 speelde vandaag gelukkig weer eens als vanouds en liet zien het nog niet verleerd te zijn. Een opluchting voor iedereen en gelukkig weer lachende gezichten.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade, Pieter van der Veen, Atakan Karacoskun, Nick Rutten (81e Reinier van der Veen), Diego Remondo Gomez, Walter Zomervrucht (c.), Nico Huijer (85e Oda do Rosario), Floris Keizerwaard, Gert Jan van der Veen (45e Robin den Breems ), Tim Kievit.