DVO’32 trein dendert door

20-10-2018 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Na de nederlaag afgelopen dinsdag tegen GLZ Delfshaven voor de Voetbal Rijnmond Cup gaf DVO vandaag weer vol gas voor de competitie. Excelsior Rotterdam was de tegenstander, een tegenstander die zijn draai met twee punten via twee gelijke spelen uit wedstrijden nog niet gevonden had maar daar hadden de Vlaardingers terecht geen boodschap aan. Ondanks een karrevracht aan afwezigen bleek de thuisploeg een flink maatje te groot voor de Kralingers. Oefenmeester Ben Hoogwerf moest dus weer eens puzzelen maar gelukkig is dit in dit seizoen via de wat bredere selectie wat makkelijker op te vangen. Gevolg hiervan was onder andere dat jongeling Daan ten Broek (overgekomen van Westlandia ) zijn debuut in de basis mocht maken en dit met verve deed.

DVO zelf had geen kind aan de Kralingse ploeg, en 5-1 was eigenlijk nog een magere afspiegeling van het spelbeeld en de kansenverhoudingen, kortom een makkelijk middagje. Excelsior probeerde het wel maar de jonge Rotterdammers waren simpelweg minder dan DVO’32. Het begin echter was voor de gasten die de lankmoedigheid van de Vlaardingers gelijk hadden kunnen afstraffen ware het niet dat DVO keeper Ruben Verboon dat bekwaam voorkwam. Daarna werd DVO door Excelsior in het zadel geholpen toen een verdediger te lang treuzelde met uitverdedigen; spits Gert Jan van der Veen zat er tussen en dan maakt de lange center het meestal wel af, ook nu dus gelijk al 1-0. Daarna ontspon zich een 1e helft waarin de thuisploeg diverse grote kansen onbenut liet om de opponent al gelijk kansloos te maken, maar het werd echter toch 2-0 voor de thee toen Tim Kievit droog het leder binnen knalde.

In de 2e helft werd een prima assist van Tim Kievit goed binnen getikt door Robin den Breems voor de 3-0, alvorens de Rotterdammers toen DVO wat gas terug nam de spreekwoordelijke eer redden: 3-1. De thuisploeg werd wakker en zette de druk er weer op en uit een corner van Walter Zomervrucht was het na tussenkomst van Gert Jan van der Veen wederom Tim Kievit die doel trof voor de 4-1. Gert Jan van der Veen soleerde er nog eens compleet doorheen en Nico Huijer gaf het laatste tikje: 5-1 en klaar. Een prima overwinning van DVO’32 op Excelsior Rotterdam wat met een hele jonge ploeg de kwaliteit ontbeerde om het de Vlaardingers echt moeilijk te maken. Volgende week wacht VVOR in Rotterdam Alexander als volgende tegenstander

Scoreverloop: 4e 1-0 Gert Jan van der Veen, 31e 2-0 Tim Kievit, 55e 3-0 Robin den Breems, 62e 3-1 Excelsior R’dam, 74e 4-1 Tim Kievit, 80e 5-1 Nico Huijer.

Opstelling DVO’32 : Ruben Verboon, Mark Verkade, Roan Durinck ( 71e Pieter van der Veen ), Atakan Karacoskun, Daan ten Broek (67e Nick Rutte ), Diego Remondo Gomez, Walter Zomervrucht ( c.), Robin den Breems, Floris Keizerwaard ( 57e Nico Huijer ), Gert Jan van der Veen, Tim Kievit.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date